Hirdessen itt

Bréking – Gyurcsányné szerint óriási veszélyt jelentenek a határon túli magyarok (videó)

Már nem csak az üzleti ügyeket, hanem a politikát is családi vállalkozásban űzi Gyurcsány Ferenc. Erről mi  sem árulkodik jobban, mint hogy a pártelnök felesége személyesen is bevetette magát a kampányba.
Dobrev Klára csütörtökön este Kaposvár belvárosában egy sörözőben tartott fórumot, ahol egyébként időnként férje retorikáját, manipulatív előadásmódját lekörözve szónokolt fel-le rohangálva, két kézzel hadonászva a teremben. Ahogy azt saját magáról többször is megjegyezte: „úri nő módjára” becsmérelte a jobboldali kormány elmúlt nyolcévi munkáját, és szidta a határon túli magyarokat, ecsetelve, mekkora veszélyt jelentenek ők a demokráciánkra. 

Gyurcsányné mintegy egyórás előadásában beszélt harácsoló politikusokról, a „kisgömböc” miniszterelnökről, akinek semmi nem elég, miközben pont az ő férje, Gyurcsány Ferenc az, akinek az elmúlt egy évben is a legnagyobb mértékben emelkedett a vagyona a parlamenti pártok vezetői közül. Ráadásul ebben még az a 150 millió forint benne sincs, amit egy osztrák bankban parkoltat, és „elfelejtett” feltüntetni a vagyonnyilatkozatában.

De a fórum témája volt „Orbán ördögi választójogi törvénye” is, amely „taktikai együttműködésre kötelezi a demokratikus ellenzéki pártokat”, valamint a határon túli magyarok, akikbe Gyurcsány után muszáj volt az asszonynak is belerúgnia egyet-kettőt… Dobrev szerint a határon túli magyarokat a Fidesz megvásárolta, és tavasszal aljas módszerekkel próbálják majd elcsalni a választást.

A veszély óriási, mert hetente újabb és újabb tízezrek regisztrálnak, hogy szavazhassanak áprilisban. A pártelnökné nem feledkezett meg az egyházi iskolákról sem, amelyek szerinte igazságtalanul magasabb támogatást kapnak, és mindez szegregációhoz vezet, mert az elitet szolgálják ki, a szegény állami iskolák pedig maradnak a társadalom aljának.

Dobrev az Orbán-kormány szemére vetette, hogy elzárják az utat a tehetséges fiatalok elől. Azt állította, már nincsenek államilag finanszírozott helyek a felsőoktatási intézményekben, és milliókba kerül egy diploma megszerzése. (Ezzel szemben a valóság: az Orbán-kormány tette lehetővé az első diploma, a nyelvvizsga, sőt már a jogosítvány ingyenes megszerzését is.)
„Az egészségügy rohad, az orvosok ápolók menekülnek”, mégpedig azért, „mert Magyarország miniszterelnöke gyerekkorában nem szeretett doktorbácsisat játszani”, és ezért nyolc éve egyáltalán nem foglalkozik az egészségüggyel. Mit az egészségüggyel… semmivel… „Ez az ember nem kormányoz!”
– lovalta bele magát egyre jobban saját fantazmagóriáiba Dobrev Klára. Majd kijelentette:

Nem találok szavakat arra, ami ebben az országban történik lopás szinten. És még büszkék is rá. Ez a rendszer lényege, mondják.

MACSKAASZTAL

Megjegyezte, hogy ez szerinte már nem is korrupció, hanem törvényhozással rendszerbe iktatott lopás. Dobrev Klára számításai szerint ezermilliárdok tűntek el az államkasszából, amivel szerinte lehetett volna javítani az egészségügy helyzetén. Azt is kijelentette: ha a Fidesz nyeri meg a választást, 2018 után a kormány ki fogja léptetni Magyarországot az Európai Unióból, vagy elérik, hogy kidobjanak minket, enyhébb esetben „macskaasztalhoz” ültessenek.

De van megoldás Gyurcsány felesége szerint arra, hogy Orbán Viktor ne tehesse tönkre még jobban az országot. Mégpedig az, hogy Orbán Viktort nyugdíjba küldik. Nem kicsit nyernek, hanem nagyon. Ennek feltétele a demokratikus ellenzéki pártok taktikai együttműködése Orbán ördögi választójogi törvénye kijátszására, amivel az bebetonozta a hatalmát. Azt a luxust nem lehet megengedni például, hogy az LMP jelöltjei külön induljanak egyéniben. 2014-ben Gyurcsányné szerint 11 körzetet azért veszített el a baloldal, mert volt LMP-s jelölt, aki elvitte a szavazatok 5-8 százalékát.A kormánypártok kétharmados győzelmééért pedig a határon túli magyarok hibáztathatók szerinte. Figyelmeztetett, nem elég, hogy „lejt a választási törvény, lejt a média”, óriási veszély fenyeget a határon túli magyarok által, akik hetente tízezrével regisztrálnak a választásra. Ők ezért figyelmeztetettek a kettős állampolgárság megadása előtt, hogy ez csapda.
Már vagy 400 ezren regisztráltak, szóval lehet, hogy kétszer annyian fognak szavazni mint a 2014-es választáson, levélben, amit a Jóisten tudja, ki ad fel és ki ikszel be
– hergelte tovább a jelenlévőket Dobrev Klára. Meg aztán itt vannak az „ukránok” is (mármint a kárpátaljai magyarok – A szerk.): ha nem is ők teszik tönkre a magyar nyugdíjrendszert, milyen igazságtalan és aljas dolog, hogy a magyar nyugdíjjal vásárolja meg a Fidesz a szavazataikat csak azért, hogy tovább maradjanak hatalmon. De nem csak a határon túli magyarok fognak csalni, csalni fog mindenki a kormánypárti oldalon, ezért ezeknek „nézni kell a kezét”. Dobrev nem csak arra buzdította szimpatizánsaikat, hogy kampányoljanak mindenhol, ahol csak lehet – utcán, közértben –, hanem arra is, hogy jelentkezzenek szavazatszámláló biztosnak, és mindenkinek nézzék a kezét… Ám minderre nem lenne szükség, ha még mindig kétfordulós lenne a választás, mert akkor azt Orbán Viktor és pártja úgy elveszítené – legalábbis Gyurcsányné szerint – mint a pinty.

A fórum végén kérdéseket is lehetett föltenni, így lehetőségünk volt, hogy a Gyurcsány család vagyonáról, arról a bizonyos osztrák számláról, a vagyonnyilatkozatról és Czeglédy Csaba támogatásáról kérdezzük Dobrev Klárát. Hogy mit válaszolt, kiderül videónkból! 


(pestisracok.hu, Füssy Angéla)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések