Hirdessen itt

Bakondi György: A német kormányalakítás után változhat a berlini álláspont

Az új német kormány összetétele miatt változhat Berlin migrációval kapcsolatos álláspontja - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Kossuth rádió 180 perc című műsorában csütörtökön.
Bakondi György kijelentette, Magyarország nem volt és ma sem partner abban, hogy illegális bevándorlók tömegei érkezzenek ide, sem abban, hogy "egy brüsszeli döntés alapján Magyarország rövid időn belül egy bevándorlóország legyen, ugyanazokkal a problémákkal, amiktől most szeretnének Nyugat-Európában megszabadulni".

Az ENSZ migrációs egyezményének tervezete kapcsán arról beszélt: a világszervezet szerint a migráció "jó dolog és megállíthatatlan", a magyar kormány szerint viszont "rossz és megállítható".

Az M1 aktuális csatornán Bakondi György arról beszélt: a kormánynak azt követően kell eldöntenie, hogy Magyarország részt vesz-e a dokumentumról folytatott egyeztetési folyamatban, hogy elé tárták az elemzések eredményét, hiszen a dokumentum nem esik teljes mértékben egybe a szervezet főtitkárának korábbi kijelentéseivel, amelyek viszont komoly hasonlatosságot mutatnak a "Soros-tervvel".

(MTI)

További cikkek: 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések