A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hihetetlen! Az egész világ a románokon röhög!

A japán kormányfő, Abe Sinzó népes delegációval érkezett Bukarestbe, hogy befektessen az országban, de épp összeomlott a román kormány, így el sem látogatott a kormány épületébe.
A dicsőséges ezeréves román történelemben először tegnap látogatta meg a dákok földjét a japán miniszterelnök. Mivel Romániában éppen nincs vele egyenrangú politikai személyiség, aki fogadhatná, ezért a protokollosok rögtönöztek.

A japán befektetők, üzletemberek népes táborával érkező Abe Sinzót a reptéren nem várta senki, leszámítva a japán nagykövetet. A fogadás után elvitték őket a bukaresti skanzenbe, hogy megmutassák neki a régi román vidéki életmódot.

A további kínos időkitöltés elkerülésére egy nappal előbbre hozták Abe Sinzó találkozóját Klaus Iohannis román elnökkel. Az egész helyzet azért olyan kínos, mert a japánok épp befektetni akartak volna az országba, amelyhez némi stabilitás is kellene.

A japán vezető Románia után a három balti köztársaságba, valamint Bulgáriába és Szerbiába is ellátogat kelet-közép-európai turnéján.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések