A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szíria legyőzte az ISIS-t? Az USA mégis Szíriában akar maradni, hogy megelőzze ‘Assad és Irán győzelmét’, valamint Szíria területeinek újraegyesítését! Avagy “nem azért vertük szét Szíriát, hogy újra egyesíthessék!”

Szíria legyőzte az ISIS-t? Az USA mégis Szíriában akar maradni, hogy megelőzze ‘Assad és Irán győzelmét’
“Egy hirtelen csapatkivonás teljesítené Assad szíriai területeinek egyesítését és garantálná politikai túlélését – olyan végkifejlet, mely hozzájárulna közeli szövetségese, Irán győzelméhez a térségben.” 

Hogy elkerüljük ezt a kimenetet, amerikai tisztviselők azt mondják, amerikai csapatokat terveznek telepíteni Észak-Szíriába….és létrehozni egy helyi protektorátust, kormányzóságot, külön teljesen az Assad-kormánytól… Ha ez igaz, akkor Washington aktívan támogatni akarja a kurd szeparatizmust, hogy gyengítse Damaszkuszt és Teheránt, valamint megelőzze Szíria egyesítését…

“A feltételek adottak, hogy az ISIS-ellenes kampányt Irán ellenenes kampányba fordítsuk át. ” 

“Azáltal, hogy nem adnak határidőt az USA műveleteinek végéhez, ezáltal a Pentagon létrehozhatja a keretét annak, hogy az USA Szíriában maradhasson az elkövetkező években is.” – mondta Nicholas Heras, a washingtoni központú Center for a New American Security-tól.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések