A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fotókat nézegetek a Heim Pál Gyermekkorház Onko-haematológiai Centrumának gyógyult betegei- a "Sárréti Pegazus Lovarda" képeit

A képeket Kádárné Ica a lovarda vezetője küldte el nekem, a Heim Pál Gyermekkorház Onko-haematológiai Centrumának gyógyult kis betegeiről, akik a lovardában jártak.Kádárné Ica folyamatosan támogatja a gyerekek gyógyulását azzal, hogy boldog és hasznos gyógyító perceket adományoz  a gyerekeknek a lovardában.
A vendégkönyvbe sok gyerek irt,de én magam sem tudtam elolvasni mindet, mert a legőszintébb a legfájóbb szavak beszéltek gyerek nyelven arról a néhány nap boldog-időről ,amit ezek a  korábban súlyosan beteg kicsik a lovardában eltöltöttek. 

A lovak jelenléte az ő életükben a legnagyobb szeretetet a legnagyobb meghittséget hozta el.
Kikerültek a kórház falai közül,ki a szabadságba,az eleven természetbe,s megérezték gyermekként éretteben mint társaik,megérezték a földi lét legelevenebb oldalát a pusztán.

Ennél többet nem kaphatnak ettől az élettől.Kádárné Ica nehéz hangon,nagyon meghatódva beszélt róluk,s ő is rádöbbent arra, hogy ezeknek a gyerekeknek az ő  lovardája,és az itt élő lovak jelentik az igazi életet.
A gyerekek mentális állapotában   is jelentős javulás volt érzékelhető a lovardában eltöltött napok után.Kádárné Ica is úgy érzi ő is több lett attól,hogy ezeket a gyerekeket megismerhette.

Az ő munkája is értékesebb azáltal,hogy befogadja a szívébe a betegségükkel küzdő kicsiket.

Mindenki csak nyertese ezeknek a napoknak ahogy Kádárné Ica fogalmaz,mert annyi értéket annyi tiszta igaz érzelmet  soha senkitől nem kaphattam mint ezektől a gyerektől.
A lovak is érzik ezeknek a gyerekeknek az őszinte kisugárzását,s tudják másként kell nekik is szeretni őket.

Minden élmény,másnak talán mindennapos  amit itt a lovardában a gyerekek csináltak, de számukra az élet volt maga.

Az egyik fotón boldogan fekszenek a gólyahir között a gyerekek,s látszik rajtuk az igazi harmónia,az élet simogató nyugalma. Mert az angyal a részletekben lakik.

Lövei Sándor

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések