Hirdessen itt

Figyelem! Minden autóst érint! Mától élesben működik a rendőrség új csodafegyvere, erre kell figyelni

A személy- és a teherautósoknak egyaránt érdemes lesz figyelniük mostantól a “rakományra”, különben előbb-utóbb büntetés lesz a dologból.
Jó ideje lehet már tudni, hogy a tavaly áprilisban elindított Véda-rendszer mellett egy másik eszköz is figyelni fogja az autósokat az utakon. A Nemzeti Tengelysúlymérő-rendszer (TSM) tesztelése már februárban elkezdődött, mostanra összesen 89 helyszínen szerelték fel a méréshez szükséges eszközöket. A mérőpontok pontos helyszínét itt írt a hvg.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium néhány hete már jelezte, a tesztüzemből hamarosan éles működésre vált majd a rendszer. Ennek megfelelően szeptember 19-én kedden hivatalosan is elstartolt a TSM, így mostantól minden autó súlyát mérik majd, aki elhalad a telepített állomásnál. A hatóság elsősorban a túlysúlyos teherautókat akarja kiszűrni, de a mérőpontok minden autót érzékelnek és mérnek.

A Napi.hu szerint bírságolni egyelőre nem fog a rendszer, az esetleges szabálytalanságok (túlsúly) miatt azonban már figyelmeztetést küldenek majd az üzembentartónak. Néhány hónap múlva azonban már büntetni is fog a TSM.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések