A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy egykori spanyol turistaparadicsom, amit tönkre vágtak a migránsok. Nézd meg, hogy néz ki most

Tarifa Spanyolország legdélibb városa, igazi turistaparadicsom, szeretik a nyaralók és szörfözők is.
Az idilli kép az utóbbi időben azonban megváltozott. Egyre gyakrabban fordul elő, hogy migránsok tutajai vetődnek a partokra, vagy az, hogy mentőhajókkal kell bemenni a lélekvesztőkön útnak induló bevándorlókért.
A városka tele van üdülőkkel, hotelekkel. Főleg a nyár közepe igen szeles, mert a Földközi-tenger mellett az Atlanti-óceán is körülöleli a települést. Éppen ezért a nyaralók mellett sok szörfös is kedveli a helyet.

A turistaparadicsom a migrációs válság miatt már nem olyan, mint korábban. Egyre gyakoribb kép, hogy afrikai bevándorlókat őriznek katonai járművekben, ahogy a Vöröskereszt is egyre nagyobb létszámmal van jelen Tarifa városában.

Csak azon a szeptemberi napon, amikor a Focus munkatársa a helyszínen járt, 72 migránst szedtek ki Tarifánál a tengerből. Természetesen nem újdonság Andalúziában, hogy migránsok érkeznek a festői partokhoz, azonban vannak olyan dolgok, amik eddig nem fordultak elő.

Korábban csak kis ladikokkal jöttek, most azonban akár száz férőhelyes nagyobb hajókkal is érkeznek a migránsok”— mondta a Focusnak a Vöröskereszt munkatársa, majd hozzátette:szintén újdonság, hogy vannak olyanok is, akik jetskivel érkeznek.”

Ezek mellett önmagában az útnak indulók magas száma sem volt jellemző korábban. Egy halász szerint volt olyan nap, amikor 400-an értek partot.

A segélyszervezetek szerint egyre több a gyerek a bevándorlók között, és egyre többen jönnek Marokkóból is.

Sokakat nem is a partoknál szednek össze a helyi hatóságok, hanem még a tengeren. Ez Spanyolországban működik, Olaszországban a szigorításoknak hála viszont már egyre kevésbé jellemző, hogy NGO-k embercsempészekkel együttműködve szállítsák az embereket Afrika és Európa között.

Annyi biztos a tendenciákat figyelve, hogy Spanyolországra egyre brutálisabb nyomást helyez a bevándorlás.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések