Hirdessen itt

Romániának elege lett a magyarokból! Üzenetet küldtek! Óriási botrány van kirobbanóban!

Tovább fokozódik a Kelemen Hunor körüli botrány, a románok azt nehezményezik, hogy a politikus megjegyzést tett a közelgő centenáriumra.
Korábban beszámoltunk róla, hogy elvennék Kelemen Hunor román állampolgárságát egy korábbi kijelentése miatt.

“A románságnak pedig el kell fogadnia, hogy mi (az erdélyi magyarság – a szerk.) nem fogjuk tudni és nem is akarjuk ünnepelni 1918-at” — mondta a politikus a közelgő évforduló kapcsán.

A kijelentés nagy vihart kavart Romániában, melyekre Kelemen Hunor a Kossuth Rádióban reagált, és egyben számonkérte a románok 1918-ban tett ígéreteit.

Orbán Lajos (Ludovic Orban), a romániai Nemzeti Liberális Párt elnöke (aki egyébként Brassóban született, és az édesapja magyar) augusztus 9-én este a Realitatea román hírtelevízióban sértőnek nevezte a román nemzetre nézve a határon túli magyar politikus szavait — írja a Mandiner.

“Sértés a nemzettel szemben. Másrészt ellenzem, hogy konfliktusokat generáljunk Hunor kijelentései nyomán, aki áldozatként akarja feltüntetni magát, azt szeretné, ha az egész politikum reagálna, és rászállna, hogy áldozatként állíthassa be magát.”

“Szankcionáljuk, nem vitás, hogy szankcionálni fogjuk. Elsősorban azáltal, hogy sohasem fogadjuk el, amit akarnak, a törvénymódosításokat és a kulturális autonómiát. Állandó játszmáikkal arra számítanak, hogy nyernek majd valamit, és ez általában a sértő magatartásban merül ki” — fogalmazott a magyar származású politikus a magyarok törekvéseiről.

Forrás: 888.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések