A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mintegy kétszáz alkotást láthat majd a Vásárhelyi Őszi Tárlat közönsége

Százharmincnégy művész 195 alkotását láthatja október elejétől a 64. Vásárhelyi Őszi Tárlat közönsége - tájékoztatta a szervező Tornyai János Múzeum szerdán az MTI-t.
A kiállítás nyolctagú zsűrije háromnapos tanácskozás során választotta ki 584 beadott mű közül azokat, melyeket bemutatnak az Alföldi Galériában. A tárlaton 82 festmény, 23 grafika, 24 plasztika, egy multimédiás, valamint négy egyéb, műfajilag be nem sorolható alkotás szerepel majd.

A Nagy Imre művészettörténész vezette zsűri döntött a kiállítás elismeréseiről, így a fődíjról, a Tornyai-plakettről is. A döntés azonban csak a kiállítás megnyitóján lesz nyilvános. A 19 elismerés között átadják a fiatal festők nívódíját és a Magyar Művészeti Akadémiával közösen alapított Rudnay-ösztöndíjat is. 

A Vásárhelyi Őszi Tárlat a maga nemében egyedülálló képzőművészeti seregszemle Európában, ugyanis nincs még egy olyan kiállítás, a melyet hat évtizede minden esztendőben megrendeznek. Az első ízben 1954-ben megszervezett kiállítás mára Magyarország legjelentősebb kortárs képzőművészeti seregszemléjévé vált.

(Forrás: MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések