A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Migránsbotrányok Olaszországban, bombák, polgárháború!

A jobboldali olasz Il Giornale napilap mai számában ezzel, a római szocialista kormányra nem igazán hízelgő címmel jelentett meg cikket: „Delrio hadserege: a parti őrség önkéntes taxiszolgálatként”.
Az írás így kezdődik: „Paradoxnak tűnhet, de a 100 kikötőt járó, a tengeri mentés feladatával megbízott 600 hajó szintén Graziano Delrio infrastrukturális és szállításügyi minisztériumtól függ. Reggio Emilia volt polgármestere nagyon összeakasztotta bajszát Marco Minniti belügyminiszterrel az NGO-k és a migránsok ügyében, amely akár fel is robbanthatja a kormányt.”

Olaszországban eddig az ottani, szinte kizárólag balliberális média hatására migránsbarát hangulat is fordul, mint arról tegnap helyszíni tudósításban számolt be a német, szintén jobboldali, azaz ritkaságszámba menő Junge Freiheit napilap, amely a hangulatváltozás bizonyítékaként azt is említette, hogy a közszolgálati Rai Uno tévé híradója arra a rendkívüli lépésre ragadtatta magát, hogy még rövid beszélgetést is folytatott a Defend Europe (Vedjük Európát!) migránsellenes misszió hajójának kapitányával és néhány résztvevőjével. Nem beszélve arról, hogy a lap megemlít egy friss közvéleménykutatást, amely szerint az olaszoknak már a 61 százaléka a tengeri blokád mellett tette le a garast és 67 százalék ellenez újabb migránsbefogadást.

De hogy milyen veszélyesre is fordulhat Európa azon a táján a helyzet, arra szintén az Il Giornale hívta fel pár napja a figyelmet „Bombák a migránsok ellen. Eljött a polgárháború veszélye” címet kapott cikkében.

Az írás meghökkentő tényeket hoz felszínre olyan eseményekről, amelyekről a fősodratú sajtó „elfelejtett” beszámolni. Elsősorban a címben szereplő migránsellenes bombarobbantásokról és arról, hogy már minden eddigi mértéken is túllép a migránsbefogadási biznisz elleni tiltakozás.

Július 27-én este például Szardínia szigetén egy Dorgaliban lévő migránsbefogadó központ előtt bomba robbant. Az ott tartózkodó 64 migráns nem sérült meg, de a robbanás nagy rést ütött az épület külső részében.

De nem ez volt az első eset Szardínián. Korábban hasonló robbantásokra került sor a Cagliari tartományban lévő Monastirban és az előtt ugyanazon tartományban Burceiben.

Szintén e szigeten Olbia-Tempio tartományban egy helyi gazdálkodó robbantott fel egy primitív bombát, amely súlyos károkat okozott azon agroturisztikai épületkomplexumban, amelyben négyezer migráns lakott.

A cikk ezután azt írja, e robbantások a világért sem korlátozódnak Szardínia szigetére. Így például július 27-én Róma mellett dobtak egy bombát egy olyan migránsbefogadó külső fala felé, ahol 500 észak-afrikai lakott. Majd tovább sorolja a hasonló támadásokat Olaszország különböző tartományaiban.

Forrás: magyaridok.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések