A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Itt a bizonyíték: ezért járnak piálni Magyarországra a brit fiatalok

Azt eddig is gondolhattuk, hogy sok turista azért jön Magyarországra, mert számukra nevetségesen olcsó minden belvárosi kocsmánk, de a britek esetében ezt most már határozottan ki is jelenthetjük.
Budapest belvárosában szinte nem lehet úgy egy utcasarkot lesétálni, hogy ne találkozzunk egy-egy külföldi fiatalokból álló csoporttal. A VII. kerületi italozókban például gyakorta fordulnak meg legénybúcsúra érkezett britek, körükben - nem meglepő módon - részben azért is népszerű országunk, mert olcsón berúghatnak.

Nemrégiben a Travelex végzett egy kimutatást arról, hogy mely országok, turisták által látogatott helyein juthatnak hozzá a legolcsóbban egy korsó sörhöz a britek. A kimutatást a brit statisztikai hivatal (ONS) számai alapján végezték.

A kutatás alapján az Egyesült Királyságban például háromszor drágább a sör, mint Bulgáriában. Ám a magyar helyek sem végeztek messzi a bolgároktól.

Tehát a britek számára a legolcsóbb ország Bulgária, ahol átlagosan egy font alatt (0,97 font) megúszhatnak egy korsó sört. A második legolcsóbb ország számukra Csehország, ahol 1,07 fontot kérnek el egy sörért. Magyarország végzett a dobogó harmadik helyén. Nálunk 1,09 fontot, azaz 350 forintot kérnek el a "folyékony kenyérért".

Ki gondolta volna, de Mexikó, Portugália, Tájföld, a Dél-afrikai Köztársaság, Lengyelország, Jamaica, Barbados, és Spanyolország is drágábban kínálja a hűsítő aranynedűt.

A számok tekintetében talán még érthetőbb, hogy miért jár az országunkba annyi fiatal brit lerészegedni. A kutatás napvilágra kerülése után pedig lehet, még többen érkeznek majd - írja a Metro

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések