A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ipari mennyiségben hamisították a gyógyszereket Budapesten!

A gyógyszerhamisítás nem új keletű dolog, de talán sokan nem gondoltak volna arra, hogy egy 4 fős társaság egy budapesti pincében, ipari mennyiségben hamisítja a gyógyszereket.
A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) bűnszövetségben elkövetett egészségügyi termék hamisítása bűntett és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 47 éves budapesti férfi és három társa ellen. Írja a Police.hu

A rendelkezésre álló adatok szerint, a 4 férfi 2017 áprilisától kezdve, egy budapesti családi ház pincéjében kezdték el hamisítani a különböző hatású gyógyszereket, a XVIII kerületben.

A hamisítók napi rendszerességgel gyártottak, és nagyjából több ezer tablettát és ampullát gyártottak le egyetlen nap alatt. Ezeket aztán ugyanott csomagolták is, valamint tárolták, és később pedig elkezdték a hamis gyógyszereket értékesíteni is.

Heti több alkalommal küldtek termékeket Európa több országába.

A KR NNI nyomozói a Készenléti Rendőrség Bevetési Támogató Osztály munkatársaival július 26-án elfogták a bűnözői csoport vezetőjét és két társát. A házkutatás alkalmával a pincében a nyomozók keverőgépet, tablettázógépet, adagológépet, címkéző berendezést, gyógyszer-alapanyagokat, már elkészített gyógyszert, illetve nagy mennyiségű valutát találtak és foglaltak le, és a hírek szerint lőfegyvert is találtak.


Később aztán sikerült elfogniuk a csoprort negyedik tagját is, akinél szintén találtak gyógyszereket a pincében.

A két helyszínen a nyomozók összesen több mint 600 ezer darab tablettát és ampullát találtak, amelyek feketepiaci értéke körülbelül 600 millió forint.

A rendőrök a négy férfit gyanúsítottként hallgatták ki, bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, amelyet a bíróság három gyanúsított vonatkozásában július 28-án elrendelt. Negyedik bűntársuk szabadlábon védekezik.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések