A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Goran Bregovic és Boban Markovic is fellép a gucai trombitafesztiválon

Markovics Annamária, az MTI tudósítója jelenti: Szerdán kezdődik a közép-szerbiai Guca trombitafesztiválja, melyen Goran Bregovic és Boban Markovic is fellép.
A közönség és a zsűri díjáért 18 fellépő mérkőzik meg az augusztus 13-ig tartó rendezvényen, amelyre az idén ingyenes a belépés. A koncertek már szerdán este elkezdődnek, a hivatalos megnyitót viszont csak csütörtökön tartják, amikor felvonják a fesztivál zászlaját Guca főterén, a Trombitás életnagyságú szobránál.

A Balkán legnagyobb népi rezesbanda-fesztiválján a versenyzők mellett fellépnek a legismertebb szerb trombitások is. Koncertet ad Boban Markovic, akinek nemzetközi karrierje a gucai fesztiválon kezdődött, miután többször is elnyerte a verseny fődíját. Szintén fellép Emir Kusturica filmzenéinek szerzője, Goran Bregovic és zenekara.

Öt nap alatt összesen 55 fellépőt hallhat-láthat a közönség, a trombitások mellett kórusok és tánccsoportok is szerepelnek a programban. Olaszországból, Portugáliából, Macedóniából, Szlovéniából, Lengyelországból és Bosznia-Hercegovinából is érkeznek vendégelőadók.


(Forrás: MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések