A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csoda, hogy meg nem szakad a szívük: két kislányát veszítette el egy év alatt a kerecsendi család

Senki nem képes Kerecsenden sírás nélkül beszélni arról a tragédiá­ról, ami péntek reggel történt a csendes, nyugodt kis faluba.
Egy helyi kislány, a 4 és fél éves Patrícia ugyanis belefulladt a településen átfutó kis patakba. A házak mögött szaladó ér környékét ellepték a zsaruk, még késő délután is helyszíneltek a környéken. A kislányt az utcabeliek szerint a szülők, T. Sándor és P. Gizella a nagypapa gondjaira bízták, ő azonban pár percre szem elől téveszthette a gyereket: az idős ember összeroppant a tragédia után - írja a Blikk.

– Szerény körülmények között, de tisztességesen éltek, mindketten azért dolgoztak, hogy a gyerekeiknek mindent biztosítsanak – mesélte a családot jól ismerő asszony. – Nagyon odaadó, csodás szülők, így elképzelhetetlennek tartom, hogy ne figyeltek volna arra a kislányra. A lányka nagyon apás, Sanyinak ő volt a szeme fénye, mindig a nyakába ültetve hordta mindenfelé. Képtelen vagyok azóta annak a helynek a közelébe menni.

Megtudtuk, nem ez az első tragédia, amely a családot érinti. A szülők nemrég már megjárták a poklok poklát: egy éven belül ugyanis már a második gyermeküket veszítették el.

– Tavaly a nagyobbik lányukat, Viktóriát érte halálos baleset, elgázolta a vonat. Akkor azt hittük, hogy belerokkannak a történtekbe, de szerencsére a kis Patrícia és fiuk, Sanyika tartotta bennük a lelket. Miattuk maradtak erősek, hiszen tudták, hogy fel kell nevelniük a testvéreket. Azt azonban nem tudom, hogy ezt az újabb csapást hogyan viselik majd el, még az előző szörnyű balesetet sem heverték ki. Reméljük, hogy Sanyikáért megpróbálják ebből a pokolból is újra felépíteni magukat – ingatta a fejét szomorúan a család egyik közeli barátja.

A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indított eljárást egyelőre ismeretlen tettes ellen.

Öt évet is kaphat a vétkes

Ilyen esetben a rendőrség aprólékosan átvizsgálja a környéket, meghallgatja a tanúkat, hogy pontosan feltárja, hogy ki a felelős a gyermek haláláért. Az, akiről bebizonyosodik a gondatlanságból elkövetett emberölés bűntette, akár 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztést is kaphat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések