Hirdessen itt

Váratlan fordulat! “Olaszország a felelős a kontinensfoglalásért! Ki kell zárni az Unióból!”

Az Európai Unióban érvényben lévő szabályozás szerint a tagállamoknak kötelessége megállapítani, hogy a határt elérő migránsok háború elől menekülnek, vagy csak anyagi támogatást akarnak. Olaszország válogatás nélkül minden migránst beenged az EU területére, ezzel uniós szabályokat sért.
Toni Iwobi, az Északi Liga tagja a Szputnyik hírügynökségnek nyilatkozva elmondta; Olaszország egyszerűen nem teljesíti Európai Uniós kötelezettségeit, emiatt történhet meg, hogy a migránsok ezerszámra érnek partot Olaszországban, az EU területén.

Az unió tagállamainak azonban kötelezettségei vannak ezen a téren: azonosítaniuk kell az országba belépni akaró migránsokat, és kategorizálniuk kell őket az alapján, hogy valóban háború elől menekülnek, vagy csak anyagi jólét reményében jöttek Európába.

“Olaszország nem teljesíti ezeket a kötelezettségeket, soha nem jelentette, ki érkezett az országba, ehelyett mindenkit beenged. Olaszország nem állapítja meg, ki a menekült. Továbbá, egyetlen biztonsági intézkedést sem hozott, amikor elkezdte beengedni a migránsokat.” – mondta.

A politikus szerint, mivel Olaszország egyszerűen nem tartja be az uniós szabályokat, teljesen érthető, hogy az EU elkezdi elkeríteni magát Olaszországtól. Júniusban az osztrák belügyminiszter bejelentette, hogy készen áll 750 katonát küldeni az osztrák-olasz határ őrizetére.

Később a kancellár és a belügyminiszter közös közleményt adott ki, mely szerint Ausztria megerősíti a határőrizetet, ha újabb migrációs hullám fenyeget Olaszország irányából.

Iwobi elmondása szerint pártja alapvetően nem ellenzi a bevándorlást, de ami most történik, az nem bevándorlás, hanem invázió, emiatt a legszigorúbb eszközökkel meg kell véden az európai határokat. Az Olaszországban partot érő migránsok pedig már az EU határain belül vannak.

Forrás: hidfo.ru

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések