A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Újabb négy szervezet gondolja magát törvényen felülinek, persze mindegyiket Soros pénzeli

A törvények hatálya alól a következmények vállalása nélkül még Soros György kegyeltjei sem vonhatják ki magukat Soltész Miklós civil kapcsolatokért felelős államtitkár szerint. Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke ugyanakkor arra emlékeztetett: a tőzsdespekuláns semmibe veszi a magyar emberek akaratát, és súlyos milliókat fordít arra, hogy megbuktassa a demokratikusan megválasztott kormányt – írja a Magyar Idők.
A jogszabályokat mindenkinek be kell tartania, ha a Soros György által pénzelt csoportok kivonják magukat a civil szervezetek átláthatóságát szolgáló törvény rendelkezéseinek végrehajtása alól, akkor természetesen ennek következményeit is vállalniuk kell – szögezte le Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára.

A Magyar Idők kedden számolt be arról, hogy a Helsinki Bizottság, a TASZ és a többi, a nemzetközi tőzsdespekulánshoz kötődő csoportosulás az Eötvös Károly Közpolitikai Intézethez hasonlóan nonprofit gazdasági társasággá alakulhat át, a külföldi szervezetek átláthatóságáról szóló törvény ugyanis csak egyesületekre és alapítványokra vonatkozik. Mindeközben négy szervezet, köztük a Civil Kollégium és az Ökotárs Alapítvány bejelentette: nem fogják betartani a rájuk vonatkozó előírásokat.

Soltész Miklós közölte: a törvény megalkotásának célja az volt, hogy tisztább, átláthatóbb viszonyokat teremtsen a közéletben. Hangsúlyozta továbbá, hogy Soros civiljeit nem tekinti igazi civil szervezeteknek, tevékenységük ugyanis kifejezetten politikai jellegű. Ahhoz viszont gyávák, hogy demokratikus módon, egy választáson megmérettessék magukat – fűzte hozzá. Kijelentette azt is: Soros György működését nagyon gyakran a törvények kijátszása, az emberek akaratának vagy érdekeinek semmibevétele jellemezte, a renitens szervezetek pedig ezt a példát követik.

Hasonló véleményt fogalmazott meg Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke. A politikus emlékeztetett rá, hogy két országgyűlési választáson, egy népszavazáson és a nemzeti konzultáció­kon erősítették meg az emberek, hogy nem kérnek abból a világból, amit Soros György képvisel; nem akarják lebontani a határt védő kerítést; nem kérnek a tömeges migrációból.

A választók többségének akaratát veszi semmibe Soros György, amikor milliókat ad a kormány megbuktatásán és Európa bevándorlókkal történő elárasztásán dolgozó szervezeteknek” – jelentette ki a politikus. Németh Szilárd vérlázítónak nevezte, hogy egyesek a törvények felett állónak tartják magukat. Attól viszont nem tart, hogy a Soros-hálózat tagjai egyik pillanatról a másikra nonprofit gazdasági társasággá alakulnak.




– Ez azért nem megy ilyen egyszerűen – fogalmazott. Ám afelől nincs kétsége a Fidesz alelnökének, hogy minden eszközt meg fognak találni, amivel nyomást gyakorolhatnak a kormányra és a Fidesz–KDNP-pártszövetségre.

Egyetlen céljuk van: el akarnak takarítani minket, mert az útjukban vagyunk. Ezt viszont nem fogjuk hagyni. Megvédjük az országot és fenntartjuk a törvényes rendet – mondta a politikus.

Érdemes megemlíteni, hogy az új civiltörvény bojkottjához csatalakozó alapítványok – az Ökotárs kivételével – ezer szállal – vagy inkább sok millió forinttal – kötődnek Soros György birodalmához. A Jogriporter például közel 50 millió forintot nyert el tavaly a tőzsdespekuláns által létrehozott Nyílt Társadalom Intézetétől (OSI) a szervezet pénzügyi beszámolója szerint. Az Autonómia Alapítványnak lényegesen több jutott: a 2015-ös pénzügyi jelentésükben szerepel egy 15 hónapos romaprogram, amire 104,8 millió forintot kaptak a Nyílt Társadalom Alapítványoktól (OSF).

A Soros által támogatott többi alapítvány listáját a Magyar Időkben olvashatja el.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések