A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Új sziget jött létre a Bermuda-háromszögben! Rejtélyes dolog derült ki!

A Bermuda-háromszögnek (más néven az Ördög háromszögének) egészen a második világháborúig nem tulajdonítottak túl nagy jelentőséget az emberek, de a rejtély életre kapott, miután számos harci repülőgép és hajó tűnt el arrafelé.
A Bermuda-sziget, Puerto Rico és Miami által határolt területet ekkor komolyabb vizsgálatnak vetették alá, keresték a magyarázatot, tudni akarták, mi okozhatja a rejtélyes eltűnéseket, amelyek nem csak a háború időszakában, hanem azóta is folyamatosan jellemzik a környéket. Számos szkeptikus elmélet született a témában, de a rejtély hívei még mindig inkább a misztikus magyarázatokban hisznek.

Alighanem őket erősíti majd a tény, hogy az utóbbi hónapokban egy másfél kilométer hosszú, kb. 120 méter széles homokzátonyt fedeztek fel a Bermuda-háromszög belsejében, az Észak-Atlanti medencében, az észak-karolinai Cape Point-nál, amelyet a helyiek Shelly-szigetnek neveztek el. A névadás jogos asszociáción alapul, ugyanis mérhetetlen mennyiségű kagyló borítja.

A szigetről és létrejöttének körülményeiről egyelőre csak a közelben élő emberek élménybeszámolóiból lehet tudni részleteket. Vistor Janice például, akinek a 11 éves unokája keresztelte el a szigetet, azt mondja, áprilisban még csak egy bucka volt az egész, és csak az utóbbi két hónapban alakult ekkorává.

De nem csak nekik vannak tapasztalataik a Shelly-szigettel kapcsolatban: számos fotós, kagylógyűjtő és halász látogat ide, annak ellenére, hogy nyilvánvalóan veszélyes egy teljesen ismeretlen, frissen kialakult földterületen felfedezősdit játszani. Ők a sziget minden zugát imádják, mégis, Dave Hallac, a Cape Hatteras National Seashore felügyelője arra figyelmezteti őket és a jövőbeli látogatókat, hogy nagy ívben kerüljék el a szigetet, de legalábbis eszükbe se jusson fürdeni az óceánban azon a 15 méteren, ahol az új sziget összekapcsolódik a Cape Pointtal.

Ugyanakkor Bill Smith, az észak-karolinai Beach Buggy Association elnöke is komoly veszélyek lehetőségét látja a környékben.

Több méteres cápákat, sőt, hatalmas tüskésrájákat is láttak erre, amelyek láthatóan zsákmányra vadásztak. Aggódunk a cápatámadások miatt, de a fulladástól még inkább.

Utóbbira is számítania kell annak, aki mégis a hullámok közé vetné magát, ezek ugyanis rettentő erősek és életveszélyesek. Egyelőre nem tudni, milyen sors vár a szigetre, azt mondják, ugyanakkora esély van arra, hogy a homokzátony növekedni fog, ahogy arra, hogy pont olyan gyorsan megszűnik létezni, mint ahogy kialakult.

Forrás: velvet.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések