Hirdessen itt

Robban a botrány! Megvan a bizonyíték a szervezett migrációra! Eddig senki nem hitt Magyarországnak!

A szkeptikusok eddig csak legyintgettek, de már videó is bizonyítja, hogy a nem kormányzati szervezetek (NGO-k) – megsértve más országok felségvizeit – saját hajókkal utaztatják Európába az illegális bevándorlókat.
Egy meglehetősen túlzsúfolt csónakkal indult útnak csütörtökön az a 350 afrikai illegális bevándorló, akiket végül a líbiai parti őrség visszaszállított az észak-afrikai országba. A csónak körülbelül 30 kilométerre lehetett a líbiai partoktól, amikor egy német civilszervezet hajója megpróbálta felvenni, és Európába szállítani a csónak utasait.

A líbiai parti őrség emberei azonban lefülelték az akciót, és megakadályozták azt. Az esetről felvétel is készült, így ez az első bizonyítható eset, hogy nem kormányzati szervezetek, az úgynevezett NGO-k saját hajóikkal szállítják ezerszám Európába a migránsokat.

Több olasz politikus és ügyész is többször megvádolta a civilszervezeteket hasonló tevékenységgel. A Sea-Watch nevű német szervezet ráadásul a gyanú szerint az embercsempészekkel összejátszva segíti az illegális bevándorlókat. A szakértők és a parti őrség vezetője szerint ugyanis az embercsempészek értesítették az NGO-t, hogy hol találják meg a tengeren hánykolódó migránsokat. A parti őrség szóvivője elmondta, hogy a Sea-Watch ezzel az akcióval megsértette a líbiai felségvizeket. Ajub Kassem hozzátette:

“A parti őrség katonái a mentési akciót megelőzően tűzpárbajba keveredtek azokkal az embercsempészekkel, akik feltehetőleg értesítették a civilszervezetet.”

Az olasz kormány is felelős

Az olasz ellenzék azonban úgy sejti, hogy maga az olasz kormány is felelős, mivel eddig szemet hunyt az úgynevezett taxiztatás felett. Matteo Salvini, az Északi Liga vezetője szerint az olasz állam így milliókat kereshet az országba érkező százezrek befogadására kapott forrásokból.

Ezek az emberek nem a háború elől menekülnek.

Ennek semmi köze a háborúkhoz. Ez egy gazdasági akció, amit olyan emberek finanszíroznak, mint Soros György” – mondta Matteo Salvini.

Az olasz kormány álláspontja – a botrány hatására – azonban változni látszik. A külügyminiszter egy Líbiában felállítandó migránstáborhoz ígért 10 millió eurós támogatást, és Olaszország jelentős összegekkel támogatja a líbiai parti őrség felszerelését és kiképzését is.

Forrás: ripost.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések