Hirdessen itt

Rendkívüli riasztás! Orkán erejű szél és jégeső! A tegnapinál is keményebb ítéletidő érkezik!

Ma megismétlődhet a tegnap esti vihar, és szerdán sem lélegezhetünk fel.
Kedden általában erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk több órás napsütéssel. Helyenként várható zápor, zivatar, nagyobb eséllyel északon, illetve a Dunántúlon. A nyugati, északnyugati szél főként az ország keleti felén erősödik meg, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lesznek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 28°C és 36°C között valószínű. Északnyugaton lesz a hűvösebb, délkeleten a melegebb. Késő estére 23°C és 30°C közé csökken a hőmérséklet.

Heves zivatarok

Kedden délután, kora este a Dunántúlon várható délnyugat felől zivatarok előfordulása, emellett általában az országban egy délnyugat-északkelet tengely menti sávban – Dél-Dunántúl, középső országrész, északkelet – jobbak a feltételek zivatarok kialakulásához.

A zivatarokat viharos – 60-80 kilométer/órás – szél, intenzív csapadék kísérheti. Néhol, kiemelten az Alpokalján, Dél-Dunántúlon, illetve északkeleten heves zivatar is előfordulhat 90 kilométer/óra feletti széllel és nagyméretű jéggel.

Késő este nyugat felől egy kiterjedt zivatarrendszer várható, mely szerda reggeltől kelet felé távolodik. Éjszaka nagyobb számban az ország déli felén várható intenzív csapadékgócok kialakulása, melyhez felhőszakadás – 20-40 milliméter -, jégeső és 70-80 kilométer/óra feletti szél társulhat.

Szerdára virradó éjszaka a Dunántúlon többfelé, reggel, délelőtt a középső és keleti országrészben elszórtan valószínű zápor, zivatar. Ezt követően keleten is csökken a felhőzet, és a sok napsütés mellett képződő gomolyfelhőkből már csak néhol fordulhat elő záporeső.

Forrás: femina.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések