Hirdessen itt

Rendkívüli kormányzati üzenet a külföldre kényszerült magyaroknak!

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szombaton a kárpátaljai Tiszapéterfalván, a IV. Turul Expo kiállítást megnyitó beszédében elmondta, hogy a magyar kormány mindig külön gondolt és gondol a kárpátaljai magyarokra, tudva, hogy milyen nagy gondokkal kell szembenézniük, de tudniuk kell, hogy a kormány mindig tekintettel van az érdekeikre.
“A Turul Expo nemcsak kiállítás, hanem olyan nemzeti találkozó, amelyre eljöttek mindazok, akik nap mint nap tenni akarnak azért, hogy a magyarok egymást segítve boldoguljanak a Kárpát-medencében”– mondta a miniszter, aki hozzátette azt is, hogy a rendezvény fővédnökeként és a magyar kormány gazdasági minisztereként mindig is úgy gondolta, a nemzetgazdaság az egész magyar nemzet gazdaságát jelenti.

A politikus leszögezte, hogy a Kárpát-medence nem fal, hanem lehetőség.

Varga Mihály szerint a kormány nem csak szavakban vallja, hanem cselekszik is, hogy az egész magyarság boldogulását szolgálhassa.

“Ehhez mindenekelőtt azt kell elérni, hogy az anyaország erős hátteret adhasson a külhoni magyar embereknek, vállalkozásaiknak. Magyarország gazdasága ma kiemelkedően jól teljesít, vállalkozásaink fejlődnek, az embereknek van munkájuk, és így erősödik a családok helyzete is”– fogalmazott a miniszter.

“Mi mindig külön gondoltunk és gondolunk a kárpátaljai magyarokra, tudva, hogy milyen nagy gondokkal kell szembenézniük, de tudniuk kell, hogy mindig tekintettel vagyunk az érdekeikre” – közölte Varga Mihály, aki örömtelinek nevezte, hogy olyan szervezet képviseli a kárpátaljai magyar vállalkozók és vállalkozások érdekeit, mint a KMVSZ.

“A program sikerét látva a magyar kormány az idén 7,2 milliárd forint költségvetési támogatást és 20 milliárd forint kedvezményes hitelkeretet biztosít a kárpátaljai magyar gazdaságfejlesztési pályázatokra” – fogalmazott Varga Mihály.

Forrás: 888.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések