A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nagy a baj! Olaszországnál betelt a pohár! Buszokkal hordják a migránsokat a határhoz!

Migránsok tízezreit küldjük majd vonatokkal és buszokkal a Brenner-hágóhoz – fenyegette meg az osztrákokat az olasz menekült­tanács vezetője. Az osztrákok nem engednek.
A római székhelyű menekülttanács vezetője, Christopher Hein kijelentette, hogy elegük van abból, hogy míg az olasz menekülttáborok túlzsúfoltak, a hatóságok emberei túlterheltek, addig a legtöbb eu-s tagállam menekültközpontjai üresek.

Hein ezért is mondta azt, hogy ha az Európai Unió képtelen bármilyen megoldást találni, akkor majd ők a kezükbe veszik az ügyet, és bevándorlók tízezreit viszik vonatokkal és buszokkal az osztrákokkal közös határszakaszhoz – írja a krone.at.

A tanács vezetője elmondása szerint ez majd felébreszti az uniót, és reagálnak a vészhelyzetre. A kialakult konfliktussal kapcsolatban az osztrák belügyminiszter elmondta:

Az együttműködés Olaszországgal továbbra is nagyon jó, és egy olasz segélyszervezet fenyegetése ezen nem is fog változtatni.

Folyamatosan figyeljük a közös határszakaszt, és ha szükséges, akkor 24 óra alatt lezárjuk az átkelőt – tette hozzá Wolfgang Sobotka A tiroli tartomány vezetője eközben azt követelte, hogy az olasz helyzetet kezeljék közös európai feladatként.

Szerinte ugyanis, ha nem tesz senki semmit, akkor meg fog ismétlődni az, ami 2015-ben is, vagyis hogy egész Ausztriát ismételten elárasztják a migránsok.

Forrás: ripost.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések