Hirdessen itt

Megdöbbentő: az erdőkben tanyáznak a kisgyermekes migránsok Calais közelében

A héten megdöbbentő képek láttak napvilágot. Több észak-franciaországi erdőben is migránsok tanyáznak, akik ahelyett, hogy egy menekültszállásra mennének, inkább arra kényszerítik kisgyermekeiket, hogy a szabad ég alatt, kartonpapírokon vagy a puszta földön aludjanak.
A France24 riportere szerint az erdőben tanyázó migránscsaládok csak úgy tudnak életben maradni, hogy önkéntesek szállítják nekik az ételt. A nomád körülmények ellenére azonban mind többen érkeznek ide.

Mintegy nyolc hónapja számolták fel a hatóságok a calais-i migránstábort, amelynek lakóit elszállították. Azonban a migránsok kezdenek visszaszállingózni és akár a családjukat is kockára teszik, csak hogy átjussanak a La Manche-csatorna túlpartjára, Nagy-Britanniába.

A “dzsungelként” elhíresült calais-i migránstáborból elszállított emberek menekültszállásokon kaptak helyet, ám sokan hamar elhagyták ezeket és visszautaztak Észak-Franciaországba, hogy újra és újra megpróbáljanak átjutni a csatorna brit oldalára.

A migránsok egy része a szabad ég alatt alszik, egyeseknek jutott sátor és hálózsák. Elképesztő, hogy a migránsok képesek ilyen veszélyeknek kitenni családjukat.

Jelenleg nagyjából 350 migráns tartózkodik a Grande-Synthe település közelében fekvő erdőkben. A helyi polgármester szerint vannak közöttük terhes asszonyok, idősek, és legalább harminc 12 év alatti gyermek is.

A képeket leközlő riporter szerint a táborban a körülmények elviselhetetlenek: nincs WC és folyóvíz. A migránsok a folyókban vagy az esővízben fürdenek. A gyermekek számára nincs megfelelő ellátás és élelem. A kisgyermekek számos fertőzéssel és gyomorpanaszokkal is küzdenek. Rengeteg gyermek tetves és rühes.

A riporter kiemelte, hogy a francia és a brit hatóságok nem tesznek semmit az ügyben. Az Independent információi szerint azonban a hatóságok felajánlják a családoknak, hogy a gyermekeknek szállást biztosítanak.

Ami engem megdöbbent az egészben, az az, hogy a felnőttek, a családfők hogyan hozhatnak olyan döntést, amellyel ilyen körülményeknek teszik ki a gyermeküket. Biztosan nem egy leányálom a menekültszállás, de legalább van orvos, van étel és van tető a fejük felett. Elképesztő felelőtlenség.

Forrás: 888.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések