A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

LMP: "falurombolás" az önkormányzati dolgozók elszegényítése

Falurombolásnak nevezte az LMP gazdasági szakszóvivője azt, hogy csaknem 33 ezer önkormányzati dolgozó bére 9 éve nem emelkedett, a folyamat ugyanis Heltai László szerint rontja a vidék megtartó képességét. 

A politikus hétfői budapesti sajtótájékoztatóján pártja szolidaritását hangsúlyozta a béremelésük érdekében munkabeszüntetést szervező önkormányzati dolgozókkal. Hozzátette: nem lehet olyan fizetést adni a köztisztviselőknek, hogy az ne érje el a létminimumot. 

Heltai László nemcsak az alacsony béreket ítélte problémásnak, hanem azt is, hogy a dolgozók számára nem nyújt távlatot ez a pálya, hiszen egy diplomás, húsz éve a közigazgatásban dolgozó ember alig keres többet mint egy érettségizett, pályakezdő kollégája. Mindez növeli az elvándorlást - összegezte. 

Az érintettek jövedelmének növeléséhez 20 milliárd forintra lenne szükség - ismertette -, amely szerinte például Rogán Antal "propagandaminisztériumának" 26 milliárdjából megoldható lenne - közölte. 

A politikus, aki egyben Terézváros önkormányzati képviselője is, elítélte az Emberi Erőforrások Minisztériumának döntését, amelyben indoklás nélkül utasították vissza a kerületében lévő Szinyei Merse Pál Gimnázium eddigi vezetőjének pályázatát a munkája folytatására. Kijelentette: azt kéri az önkormányzattól, hogy egységesen ítélje el a döntést, szerinte ugyanis meg kell szüntetni azt a gyakorlatot, hogy a kormány alkalmatlan embereket akar ültetni olyan helyekre, ahol megbecsült, köztiszteletben álló vezetők voltak.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések