A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kína figyelmezteti a német kormányt, ne akadályozza vállalatok megvásárlását

A kínai kormány bírálta a német kormányt, amiért az megvétózza vállalatok átvételét.
A berlini kormány megerősítette német vállalatok „védelmét” azzal, hogy vétójogot gyakorol kivásárlásoknál.

Egy pekingi kormányszóvivő tegnap azt mondta, Kínának a Németországgal és az Európai Unióval fenntartott kereskedelmi- és üzleti kapcsolatai minden félnek nyereséget hoztak és elősegítették a gazdasági növekedést. Hozzátette, Kína reméli, hogy Németország és az EU elkerüli a protekcionista tendenciákat és nem küldenek negatív, zavaros üzeneteket a világnak.

A német kormány szerdán rendeletet hagyott jóvá, amely meg akarja akadályozni, hogy a fontos technikai ismeretek (know-how) ne vándorolhassanak ki az EU-n kívüli országokba. Ennek során különösen a kritikus infrastruktúrát akarják megcélozni: a kórházaktól a villamos hálózaton át a „felhő” számítógépes szolgálatokig.

/Képzeljük, mekkora hadjáratot indítottak volna hazánk ellen, ha például annak idején megakadályoztuk volna a magyar villamoshálózatok idegen tulajdonba kerülését. Akkor rendben volt a globális szabadpiac? Most jut eszembe: kedves észak-koreai kormány, nem vásárolnák fel a hvg.hu-t, amolyan globálisan szabadpiac módon?/

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések