A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kilenc civilt fejeztek le afrikai iszlamisták

A Jima nevű kenyai településen a szomáliai al-Shabaab milícia szélsőségesei csaptak le – közölték helyi tisztségviselők. 
Rendőrségi értesülések szerint 15 fegyveres hatolt be a településre, ahol késekkel végeztek az emberekkel – mondta James Ole Serian, aki a kenyai biztonsági erőknek az al-Kaida nemzetközi terrorhálózattal kapcsolatban álló iszlamisták ellen létrehozott különítményét vezeti.

Bár a dzsihadisták tucatnyi véres merényletet követtek el az elmúlt években, a lefejezések Kenyában ritkák, a szomszédos Szomáliában viszont gyakorta előfordulnak ilyen esetek – a szélsőségesek a helyi lakosok megfélemlítésére, valamint ellenségeik ellen alkalmazzák ezt a taktikát.

Az elmúlt hetekben Kelet-Afrikában megnövekedett az al-Shabaab által elkövetett támadások száma, ami különösen nagy tehertételt jelent a kenyai biztonsági erőknek tekintettel az augusztus 8-i elnökválasztásra. Az iszlamisták korábban bosszút esküdtek Kenyának, amiért 2011-ben csapatokat küldött Szomáliába a milícia ellen – Fred Matiangi ügyvivő belügyminiszter éjszakai kijárási tilalmat rendelt el a szomáliai határ mentén lévő területeken.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések