Hirdessen itt

Két férfit felökleltek, (az egyiket fenéken,) egyet meg megtapostak a bikák (videó), a pamplonai bikafuttatásokon

A hétvégi pamplonai bikafuttatásokon két embert ökleltek fel a bikák – összesen tizenketten kerültek kórházba és többségük esés miatt sérült meg.
Az északkelet-spanyolországi városban szombat és vasárnap reggel is tartottak bikafuttatást, amelyeken legkevesebb ezer-ezer ember teljesítette a 875 méteres távot a bikacsorda előtt rohanva az óváros szűk utcáin.

A San Fermín-fesztivál első bikafuttatása Pamplonában 2017. július 7-én – a spanyol város védőszentjének tiszteletére 1591 óta évente megrendezett kilencnapos fiesta egyik fő attrakciója a reggelenkénti bikafuttatás, amelynek során férfiak százai teszik próbára bátorságukat azzal, hogy az arénába hajtott állatok előtt végigszaladnak Pamplona utcáin.

A kettő közül a szombati végződött több sérüléssel: tíz embert vittek kórházba, öt amerikait és két franciát. Egy sérültet a fenekén, egyet a karján szúrt meg a bika a szarvával. Vasárnap csak ketten szenvedtek zúzódásokat, pedig a futásnak voltak feszült pillanatai, mivel a csorda több részre szakadt.

Az esemény főszereplője a Hurrikán nevű bika lett, amely a karám kinyitása után irdatlan tempót diktálva rohant végig egyedül az útvonalon. A többiek messze elmaradtak mögötte. A 620 kilós állat egy kanyarban megcsúszott, megbotlott és maga alá gyűrt egy futót, majd már a célnál, az aréna bejáratánál felöklelt egy férfit, akinek a nadrágszára beakadt a szarvába. Több méteren keresztül vonszolta maga után, míg az anyag el nem szakadt.


A navarrai városban csütörtök óta zajlik Pamplona védőszentje, San Fermín ünnepe: ennek része a bikafuttatás, amelyet nyolc egymást követő reggel rendeznek meg. Az állatokat megzavarhatja, agresszívvá teheti ha fogdossák, ütlegelik őket, ezért a futók figyelmét többször is felhívják a szervezők arra, hogy a bikákhoz érni tilos.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések