A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Húsz évvel ezelőtti bérgyilkosság felbujtóira bukkant a rendőrség

A Fővárosi Főügyészség vádirata szerint egy nagytarcsai nő egy barátja közvetítésével megbízást adott egy pénzbehajtással foglalkozó banda vezetőjének az élettársa megölésére. A három bérgyilkost később elfogták, a megbízók kilétére azonban csak tavaly januárban derült fény.
A hosszú évekig tartó tárgyalások során kiderült, hogy a vállalkozót az egyik bérgyilkos puszta kézzel megfojtotta, majd a férfi holttestét egyik társa házának udvarán elásták és bebetonozták, majd emésztőt építettek rá. A bíróság 2006-ban a bérgyilkost életfogytiglanra, két társát tíz-tíz év fegyházbüntetésre ítélte. A megbízó személyére azonban akkor nem derült fény.

Azonban két éve, pontosan 18 évvel a gyilkosság után, a rendőrség újraindította a nyomozást, mivel terhelő információkhoz jutott a megbízók személyével kapcsolatban. Ennek eredményeképpen tavaly januárban őrizetbe vették a megölt férfi volt élettársát, és a nő egykori osztálytársát, az ügyészség most vádat emelt ellenük.

A Fővárosi Főügyészség szóvivője, Bagoly Bettina az M1 Híradónak elmondta, a nőt és a férfit felbujtással vádolják.

A bérgyilkos két segítőjét 2006-ban tartóztatták le, ők nem rég szabadultak a börtönből. Az életfogytiglanra ítélt bérgyilkos legkorábban két év múlva helyezhetik feltételesen szabadlábra, nagyjából akkor, amikor megszületik a jogerős ítélet a felbujtók ellen.

Forrás...

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések