A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fantasztikus hír! 2018 januártól jön az új, korkedvezményes nyugdíjazás!

Vadonatúj nyugdíjkedvezmény jön – ez váltja ki a korkedvezményes nyugdíjakat!
A nehéz fizikai munkában megfáradt, megbetegedett fizikai dolgozók, akár 3-5 évvel korábban kezdhetnék meg időskori pihenőjüket, melynek költségeit a munkáltatók üzleti tervébe építenék be.

Olyan vállalati hűségprogrammal segítenék a nehéziparban dolgozókat legkésőbb januártól, amely állami forrás bevonást nem igényel. Ennek a hűségprogramnak az lenne a célja, hogy a nehéz fizikai munkát végző dolgozók, az öregségi nyugdíjkorhatár elérése előtt 3-5 évvel korábban kiléphessenek a munka világából.

Bizonyos becslések szerint, hazánkban minden harmadik 60 év feletti személy súlyos egészségügyi gondokkal küzd, 460 ezerre tehető azok száma, akik a nehéz fizikai munkában megfáradtak, megbetegedtek, s komoly nehézségeik vannak a napi 8 órás munkaidő ledolgozásával.

Legalább 80-90 százalékuk éveken, évtizedeken át nehéz fizikai munkát végzett a nehézipar területén, főként a vegyiparban, olajiparban és bányászatban dolgoznak.Az úgynevezett Szent-József -hűségprogram azokat a dolgozókat érintené, akik elmúltak 58 évesek és 35 évnél hosszabb munkaviszonnyal rendelkeznek.

Vállalnák a munkáltatók, hogy éves üzleti terveikben külön erre a célra forrásokat csoportosítanak át, amivel fedezni tudják a felmerülő költségeket. A nagyobb vállalatok esetében évente akár 40-60 dolgozót is érinthet, a kisebb cégeknél pedig 3-5 munkavállaló fog korábban nyugdíjba vonulni.

A nagyobb cégeknél, vállalatoknál komoly költség vonzata van ennek a vállalásnak, ám ennek fejében viszont rugalmassá tudják tenni a munkaerő-piacot.

A duális képzésről és a fiatal munkavállalók toborzásáról, megtartásáról is tárgyalások folynak a vállalati hűségprogrammal párhuzamosan.

A hűségprogram semmilyen költségvetési forrást nem igényel, ám a törvényhozás útján a kormány hatalmas lendületet adhatna a munkaerőpiac megújulásának.

Forrás: palyazatfigyelo.info

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések