A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ezért tartunk itt! Az amerikai katonák ahelyett, hogy végeznének az iszlamistákkal, segítik őket!

Honoluluban tartóztattak le egy amerikai katonát, miután védett katonai dokumentumokat és egy drónt akart átadni az Iszlám Államnak.
A 34 éves Ikaika Kang már fel is vette a kapcsolatot egy terrorista közvetítővel, aki valójában egy fedett titkosügynök volt – írja a Fox News.

A vádak szerint Kang nemcsak információt és eszközt adott volna át a terrorszervezetnek, hanem titokban az amerikai harci technikákra is megtanította volna a dzsihádistákat.

A férfi hűségesküt tett az Iszlám Állam vezetőjének, Abu Bakr al-Bagdadinak, és állítása szerint szolgálati fegyverével „egy csomó embert akart megölni”.

Az FBI szerint Kang „magányos farkas” volt, nem voltak társai, de többekben kétségek merültek fel a kijelentés kapcsán.

Kang elismerte, hogy titkos információkat szeretett volna átadni a terroristáknak, de hozzátette, hogy csak régi, használhatatlanná vált dokumentumokat adott volna át, ám ebben is megakadályozták.

A katonát közel egy éve tartották szoros megfigyelés alatt, miután 2016 augusztusában kollégái jelentették, hogy gyanújuk szerint Kang radikálissá vált.

Forrás: faktor.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések