Hirdessen itt

Egy holland megvett egy teljes falut Nógrádban, majd az egész országot megdöbbentő dolgot tett!

Elroy Thümmler, egy holland üzletember beleszeretett egy Nógrád megyei zsákfaluba, Bedepusztába, és sorra megvette majdnem az összes házat, hogy megszabaduljon retkeséktől – derül ki a HVG e heti számában közölt riportból.
A házakat tulajdonképpen nem is megvette, hanem elcserélte: a bedepusztai – főleg cigány – családoknak más falvakban vett jobb házakat, és ők oda költöztek. Előfordult, hogy egy házban akár három család is élt, számukra három külön otthont vásárolt.

Az egykor Amszterdamban képregény-kereskedő Thümmler 600 milliót költött a faluberuházásra, amit úgy szerzett meg, hogy bekapcsolódott a Sziget-produkciók külföldi marketingkampányába. Múlt évben 25 ezer hollandot és britet csábított a Szigetre, és 10 ezret a Balaton Soundra.

Jelenleg már csak két magyar, egy méhész és egy vadász maradt Bedepusztán. Ha jövő nyárra elkészül a beruházás, Thümmler azt tervezi, hogy különféle rendezvényekre adja ki a falut, és kisebb zenei fesztiválokat is el tudna képzelni a településen.

Noha a falu még csak félkész, mégis volt már a településen fesztivál-afterparty, és őszre várják az első céges ügyfelet, a San Franciscó-i Wetransfert. Nemcsak házak lesznek Bedepusztán, hanem medence, hostel és kemping is.

A budapesti holland nagykövetség adatai szerint háromezer holland él Magyarországon, de valószínűleg inkább tízezerhez közelít a számuk. A Mátrában például holland klub is működik, de a legtöbben Baranyában és Somogyban laknak.

A hazánkban élő hollandok nagyobb része nyugdíjas, akik a nyugati nyugdíjból nagyon jó életszínvonalat tudnak elérni a magyar falvakban.

Forrás: kuruc.info

Megjegyzés küldése

3 Megjegyzések

Mindenhova üzenete…
Micsoda boldogság, h. van aki felvásárolja a falvainkat, a cigányokat meg szétszórja mindenfelé hogy azok elől megint csak meneküljenek a magyarok. Majd ha felvásároltak mindent akkor az unokám elmehet a picsába, jobb esetbe hollandiába arany áron élhet ott, gürizhet a holland nyugdíjasok magyarországi megélhetéséért.
kajla üzenete…
talán vigyáznunk kellene a saját értékeinkre, nekünk sem és a nemzethy kormánynak sem volt ez tilos
Unknown üzenete…
Az unokája így megy el a .....ba! Lásd a fiainkat, lányainkat, akik
valamilyen okból már kint güriznek !