A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Dragnea akkorát sorosozott, hogy Brazíliáig is elhallatszott

A szociáldemokrata pártelnök szerint a magyar származású üzletemberhez közel álló körök terjesztik, hogy törvénytelenségeket követett volna el.
Egészséges, jól fejlett sorosozással cáfolta Liviu Dragnea, a kormány fő erejét adó Szociáldemokrata Párt (PSD) és a képviselőház elnöke, hogy törvénytelen ügyleteket bonyolított volna le Brazíliában, illetve a Teleorman megyei önkormányzat elnökeként.

A politikus vasárnap este a Romania TV-nek nyilatkozva azt mondta: semmiféle vállalkozása nincs Brazíliában, se máshol külföldön, és „minden Soros György üzletembertől indul ki.”

„Nincs semmiféle vállalkozásom Brazíliában, nincsenek vállalkozásaim egyetlen más országban sem. Nem vittem és nem utaltam át pénzt Brazíliába, se más országba. Nagyon egyértelmű a vagyonnyilatkozatom” - jelentette ki Dragnea.

A szociáldemokraták vezetője kifejtette, az utóbbi 12 évben egy sor hazugság jelent meg róla, az állítások nagy részét megvizsgálta az ügyészség, ő pedig sem Brazíliában, sem itthon nem követett el semmiféle bűncselekményt. „Ha jól emlékszem, Brazília nem terrorista állam. Meglátogattam egy másik országot, mi rossz van ebben?” - kérdezte a PSD elnöke.

Liviu Dragnea azt mondta: „minden Soros Györgytől indul”. „Az utóbbi hónapokban kemény véleményem volt és most is az van ezzel az ártó személlyel szemben, akit Soros Györgynek hívnak. És ezúton is üzenem: Nem fogok megtörni! Minden Sorostól indul, attól a rossztól, amit okozni akar ennek az országnak, és nem csak ennek” - jelentette ki a szociáldemokrata politikus, aki szerint még 2016 február-márciusában ellenkampány indult a PSD lejáratására és szétdarabolására, ugyanis „egy egységes PSD-től a jobboldal nem látszik, még akkor se, ha lábujjhegyre áll” - fogalmazott Dragnea.

Július 7-én az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) megerősítette, hogy korrupció gyanúja miatt egyelőre ismeretlen tettes ellen bűnvádi eljárás van folyamatban (azaz a bűncselekmény elkövetésére irányuló gyanú megalapozottságát vizsgálják) abban az ügyben, amelyről a RISE Project csütörtökön, július 6-án hozott nyilvánosságra részleteket. Az írás többek között azt is megemlíti, hogy Dragnea még a Teleorman megyei közgyűlés elnökeként bűnszervezetet hozott létre, és a Tel Drum nevű útépítő céget jogtalanul megszerezve, annak valódi tulajdonosaként törvénytelenül a cégnek ítélte a megyei önkormányzat által útjavításra és hóeltakarításra kiírt szerződéseket, és jogtalanul jutott uniós támogatáshoz. Mindezt egy, a belügyminisztérium hírszerzése által 2011-ben kiadott jelentére hivatkozva írták, ám a hírszerzés közölte: a dokumentum nem tőle származik.

A vizsgálat érdekében Brazília hatóságainak együttműködését is kérték.

Az Agerpres hírügynökséghez eljuttatott közlemény szerint a 2017. július 6-án nyilvánosságra hozott tényfeltáró cikkben szó esik egy, a DNA által folytatott kivizsgálásról. A DNA közli: a szóban forgó kivizsgálást hivatalból indította el még 2016 februárjában, korrupciós bűncselekmények gyanúja miatt. A vizsgálat keretében tanúkat hallgattak ki, dokumentumokat foglaltak le, és a hazai, valamint a brazil hatóságoktól is együttműködést kértek - tájékoztatott július 7-én az Országos Korrupcióellenes Ügynökség.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések