Hirdessen itt

Czeglédy-ügy újabb gyanúsítottat tartóztattak le

A Czeglédy-ügy újabb gyanúsítottjának előzetes letartóztatását rendelte el a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája, nem jogerősen - tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője pénteken az MTI-t.
Juhászné Prágai Erika közölte, a gyanúsítottat a bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének ügyében indult nyomozás keretében vették őrizetbe.

A közlemény szerint a bíróság a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye miatt indokoltnak látta a gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését.

A gyanú szerint egy többek között számos magyarországi multinacionális cégnek diákmunkásokat közvetítő szombathelyi székhelyű gazdasági társaság vezetője többszintű céghálót működtetett társaival együtt.

A bűnszervezet működésében alsó szinten levő, strómanok által vezetett iskolaszövetkezetek a gyanú szerint érdemi tevékenységet nem folytattak, létrehozásuk azt a célt szolgálta, hogy elkerüljék a diákmunkával kapcsolatos közterhek megfizetését. Ennek érdekében a közterheket nem vallották be vagy a bevallást nem követte az adó megfizetése.

A gyanú szerint a bűnszervezet 2013 és 2016 januárja között - több mint 9 milliárd forintos forgalom mellett - az állami költségvetésének általános forgalmi adó adónemben mintegy 1,7 milliárd, személyi jövedelemadó adónemben mintegy 1,6 milliárd forint kárt okozott.

Az ügyészség korábbi tájékoztatása szerint az új gyanúsított a bűnszervezetbe tartozó egyes iskolaszövetkezetek cégalapítása, nem valós cégjogi módosítások bejegyzése során járt el.

Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő, ügyvédként az MSZP és a DK is jogi képviseletét is ellátta több ügyben.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések