A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Cigánykirályt avattak Gyöngyösön

Királyt avattak Gyöngyösön. Magyarország új cigánykirálya, Kanalas Sándor, közismertebb nevén Pati Gyuszi lett- írta a Hatvanonline.
Hintóval érkezett meg koronázási szertartására Magyarország új cigánykirálya, Kanalas Sándor, aki egyesek szerint egész pontosan nem is csak király, hanem cár. Útját felsőkategóriás autókon suhanó, ujjongó, dudáló rokonsága, akit nem koronás, hanem panamakalapos barátai kísértek – számol be a Hatvanonline. A lap tudósítása szerint a királyra a koronát hárman adták rá, áldását eredendően a Szent Bertalan-templomba tervezték, ám azt egy kisebb baki miatt végül mégsem odabent, hanem odakint, a tér nyilvánossága előtt végezte el Juhász Ferenc plébános-kanonok. A hetvenéves uralkodó kifejtette, hogy betartatja a romani krisz – az íratlan, évezredes cigány törvénykezés – elemeit, azon munkálkodik, hogy a fiatalok tanuljanak, mert mint mondotta: „az iskolának van jövője és a munkának”.

Az új király-cár egykor maga is vízhordóként kezdte és negyvenéves munkaviszonnyal a háta mögött ment nyugdíjba. Arról is beszélt, hogy megőrizte munkakönyvét is. A cigánykirályt egyébként korábban gyakran hívták tekintélye alapján vitát rendezni, rendőri munkát segíteni, mindemellett karitatív tevékenységet is végez, megvendégeli a rászorulókat.

Arra is készül, hogy Gyöngyös hírnevét öregbítse legalább fele királyságában, mivel szerinte a város rangját is emeli, ha innen származik az új cigánykirály.

A cigányok ismernek engem bárakárhol, amikor valami dolog történik, meg szoktak engem hívni, mert igazságos vagyok. Megkértek, hogy király legyek. A bűnözést meg akarom előzni, jóra kérek mindenkit: iskolába járjanak, tanuljanak, mert annak van jövője – ecsetelte a Hatvanonline.hu-nak Kanalas Sándor. A lap arról is ír, hogy Pati Gyuszi 2007-ben már lépett egy szintet, akkor Kállai Csaba, az akkori országos vajda avatta a Vajdahunyadvárban nagy csinnadrattával Heves megye hivatalos cigányvajdájává Rostás-Farkas György cigány költő segedelmével – bár később rendőrségi ügy lett ebből, mert a fővajda és pár alattvalója összekülönbözött az anyagiakon – utólag. Pedig volt bérelt limuzin és nagy vacsora is– ezek költségét erősen vitatták a megválasztott megyei roma főurak. A Magyar Nemzet 2010-es cikke szerint a Kanalas Sándornak rendezett korábbi ceremónia csak néhány százezerbe került, mivel az ünnepség szervezői maguk gondoskodtak ételről, italról. Pati Gyuszi szerint a Kállai–Rostás-Farkas páros mégis négymilliót gombolt le róla a megyei vajdaigazolványért. Három sértett vajda a ceremóniák színvonalára hivatkozva utólag követelte Kállaiéktól az ígéret és a megvalósítás közötti tetemes különbség visszafizetését. Mivel nem tudtak megegyezni, rendőrségi feljelentést tettek.

Most szerényebb volt a buli, és tulajdonképpen házon belüli. Mint Pati Gyuszi a Hatvanonline-nak elárulta, sokan szavaztak arra, hogy ő legyen hazánk új cigány királya, vagyis a vajdák legfőbb felettese, aki megválasztása után kapcsolatba lép bolgár és román királyi partnereivel is. A legtöbb szavazat azonban leginkább saját rokonságának köszönhető saját elmondása szerint.

Eddig még nem volt király, de most már van. Megköszönöm a rokonaimnak, bárakárkinek, hogy ide juttattak. Remélem, hogy erre a dologra megfelelő vagyok, benne vagyok a korban, ismernek, megjelöltek erre, hogy így legyen, mert mindig azon voltam, hogy segítsek bárkinek”
– vázolta fel Kanalas Sándor a portálnak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések