Hirdessen itt

Brüsszel újabb eljárást indíthat Magyarország ellen – naná, hogy a Soros Egyetem…

Az Európai Bizottság csütörtökön teszi közzé a kötelezettségszegési eljárásokkal kapcsolatos döntéseit. 
A Bruxinfó úgy értesült, hogy hivatalosan ekkor jelentik be, hogy a CEU-t hátrányosan érintő felsőoktatási törvény miatti április óta folyó eljárást újabb szakaszába lépteti, a civil törvény miatt pedig új eljárást kezdeményez.

A Bizottság felszólítja a magyar kormányt, hogy változtasson a civil törvényen, azt ugyanis több szempontból aggályosnak tartja. „Nagyon sajnálnék bármilyen kísérletet, ami a civilek tevékenységét korlátozná, és a munkájukat ellenőrzés alá akarná vonni, illetve megbélyegezné őket” – mondta még áprilisban a Bizottság elnöke, Frans Timmermans. Hozzátette, hogy a törvény eredeti formájában megsértheti a tőke szabad áramlásának elvét és az egyesülés szabadságát.

A portál úgy tudja, hogy Brüsszelnek több problémája van a felsőoktatási törvénnyel. Például szerinte a magyar kormány önkényesen korlátozza a CEU-t, mivel sérti az akadémiai szabadságot, ha egy intézményt a nevének megváltoztatására kényszerítenek és az nem indokolt, megalapozott vagy arányos. Itt pedig egyik sem áll fenn.

Brüsszel Magyarország ellen egy hónapja indította legújabb kötelezettségi eljárását a menekültek befogadásának elutasítása miatt.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések