A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Borzalmas halálos betegség söpörhet végig a világon! Nincs rá ellenszer!

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a kankó (más nevein tripper vagy gonorrhoea) új, módosult törzseire figyelmeztet, amik szerintük teljesen kezelhetetlen fertőzéseket okozhatnak.
Minden kezelésnek ellenállnak a kórokozók.

Eddig három ilyen megfertőzött emberről tudnak, és ami figyelemreméltó, hogy egyet Japánban, egyet Franciaországban és egyet Spanyolországban.

Csak idő kérdése a szervezet szerint, hogy a legerősebb gyógyszerek is hatástalanok legyenek az új, módosult betegségre, a nemi úton terjedő kankó ugyanis „okos” baktérium, és gyorsan tud alkalmazkodni a gyógyszerekhez.

“A gonorrhea kórokozója igen intelligens. Akárhányszor új típusú antibiotikumot fejlesztünk ki ellene, ellenállást alakít ki vele szemben is” – mondta Teodora Wi, a genfi központú ENSZ-szervezet specialistája.

A WHO szerint a világon évente 78 millió ember fertőződik meg kankóval, és már ma is számos gyógyszer hatástalan ellene, ami régen még az volt.

A kórnak sok esetben nincs tünete, de a medence szerveinek gyulladását, méhen kívüli terhességet, meddőséget okozhat, valamint növeli a HIV-fertőzés kockázatát.

A globális antibiotikumkutatási szervezet igazgatója, Manica Balasegaram szerint a “helyzet komoly”, nagy szükség van új gyógyszerekre, egyelőre azonban csak három lehetséges gonorrhea-ellenszer áll fejlesztés alatt, és nincs garancia arra, hogy bármelyik is hatásosnak bizonyul majd a végső teszteken.

Forrás: hazipatika.com / borsonline.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések