A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Beismerték: “Munkaerőként semmire sem jók a bevándorlók…”

90 százalékuk már az első hónapban abbahagyja a továbbképzést – mondta egy építési vállalkozó. német építési vállalkozó. Az analfabéták helyzete pedig reménytelen.
A legnagyobb német konszernek által 2015-ben munkába állított 50 bevándorló “gyakornok” óta mára “már” 12.000 dolgozóról adtak hírt a német lapok, ami a kétmilliónál több migránshoz képest úgyszintén siralmasan kevés.

Közben kiderült, hogy van valami, amire Merkel kormánya sem számított. Ez pedig az, hogy annyira kevés az arab-német kétnyelvű tolmács és tanár, hogy képtelenség ekkora tömeget gyorsan megtanítani németül.

“Munkaerőként semmire sem jók a bevándorlók” – nyilatkozta a Truth24.net-nek Rudolf Waxenberger építési vállalkozó, München és Felső-Bajorország kamarájának közgyűlése után.

Nálam is már csak négy migráns van, pedig az állam támogatja a felvételüket – mondta. Mivel németül egyáltalán nem beszélnek, a próbaidősök 90 százaléka az első hónapban abbahagyja a továbbképzést, és pontosan ez a helyzet azoknál a vállalkozóknál is, akikkel beszélgettem – tette hozzá.

Sokan közülük sem olvasni, sem írni nem tudnak. Hogy tanulnának meg így németül?

A foglalkoztatási hivatal munkatársa szerint türelemmel kell lenniük a vállalkozóknak. Szerinte legalább két, de az is lehet, hogy öt év múlva kerülnek a munkaerőpiacra a bevándorlók.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések