Hirdessen itt

A legötletesebb találmány: Világszerte már több mint 850 ezer otthon áram nélküli világításához használnak régi műanyag palackokat

A "Liter of Light" az egész világon segít a szegény közösségeknek, hogy régi, újrahasznosított műanyag palackok segítségével elkészíthessék a saját világításukat.
Először a nappali fényt hasznosítják, melynek során vízzel és fehérítővel töltik meg a palackokat, amelyeket végül a tetőkre erősítenek, ami a belső térben szétszórja a fényt.

A második lépés az, hogy esti napelemes fényeket építenek be, amikor egy mikro napelemes panelt helyeznek a műanyag palackba.

Az összes felhasznált alkatrész helyileg elérhető valamennyi közösség számára.


A projekt 2012-ben kezdődött a Fülöp-szigeteken, és most már több mint 15 országra terjed ki.

A Liter of Light eddig több, mint 850.000 otthon világítását oldotta meg. Ez a szám 2018-ra eléri az 1 milliót.

A palackokba kerülő izzók darabonként körülbelül 300 forintba kerülnek. A fényforrások használatával a családok jelentősen spórolnak a költségekkel, és használatuk biztonságosabb, mint a gyertya vagy az elektromos világítás, amelyek gyakran nem megfelelően vannak felszerelve és veszélyes vezetékek szükségesek a működtetésükhöz.

A Liter of Light nyílt forráskódú technológiáját az ENSZ is elismerte és egyes menekülttáborokban történő használatát engedélyezte.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések