A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A legjobb kutyák kellenek a börtöncsempészet ellen

Háromszáz magasan képzett kutyát vet be a brit büntetés-végrehajtás, hogy sikerrel vegye fel a harcot a kábítószer-csempészet ellen a szigetország börtöneiben. 

2016-ban 225 kilogramm tiltott drogot, 13 ezer mobiltelefont és 7 ezer SIM-kártyát foglaltak le a brit börtönökben. Sam Gyimah, a büntetés-végrehajtásért felelős államminiszter szerint a bűnözők egyebek között drónokkal próbálják meg becsempészni a drogot és a telefonokat.

Amióta a börtönökben új intézkedéseket vezettek be a csempészet ellen, nagy mennyiségű drogot és mobiltelefont sikerült lefoglalni. A 300 kutyát kábítószer észlelésére képezték ki.

Elfogadhatatlan méretű börtöneinkben az erőszak, a kábítószerezés mértéke és a mobiltelefonok száma. Számos intézkedést léptettünk életbe, hogy szétziláljuk ezt az illegális tevékenységet” – mondta az államminiszter.

Az intézkedéseke egyike, hogy börtönőrökből és rendőrökből külön egységet hoztak létre, amely a drónoknak a börtönök biztonságra jelentette veszéllyel foglalkozik. Tavaly 35 ember tartóztattak le, és közülük 11-et már el is ítéltek börtönökbe drónokkal csempészés vádjával.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések