A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A csehek is megmondták a tutit: Az egész kötelező kvótarendszer, úgy ahogy van, működésképtelen

Csehország válaszlevélben utasította vissza az Európai Bizottság vádjait, miszerint nem teljesíti a menekültek befogadására megszabott uniós kötelező kvótákat.
A hivatalos cseh álláspontot, amely válasz az Európai Bizottságnak Csehország, Lengyelország és Magyarország ellen az ügyben a közelmúltban indított kötelezettségszegési eljárására, Prága csütörtökön küldte el Brüsszelbe – közölte Lucie Dvoráková, a cseh belügyminisztérium szóvivője Prágában.

Brüsszel egyebek között azt rótta fel Csehországnak, hogy az ismételt felszólítások ellenére sem vette át Olaszországtól és Görögországtól a rá eső menekülteket, s ezzel megszegte vállalt kötelezettségét.  

A kvóták nem teljesítése miatti kifogásokat határozottan visszautasítjuk. Ráadásul Olaszország és Görögország területén jelenleg nincs olyan menekült, aki teljesítené az áthelyezés követelményeit, ezért bármiféle ajánlat Csehország részéről pillanatnyilag tárgytalan" – mondta Milan Chovanec cseh belügyminiszter.    

A cseh belügyminisztérium válaszában ugyanakkor azt állítja, hogy sem Olaszország, sem Görögország nem működnek együtt megfelelő módon Prágával a menekültek sikeres átvételének kérdésében. A legnagyobb problémának a menekültek regisztrációját és identitásuk megállapítását érintő rendszert minősítette a belügyminiszter. Rámutatott, hogy maguk a migránsok sem tanúsítanak érdeklődést a Csehországba település iránt.

Azonkívül, hogy pillanatnyilag minden ajánlat a Cseh Köztársaság részéről tárgytalan, a Cseh Köztársaságnak következetesen az a meggyőződése, hogy az egész kötelező kvótarendszer működésképtelen" – hangsúlyozta Milan Chovanec.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések