A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A brüsszeli Politico Orbánról és a vizes VB-ről

Az amerikai Politico brüsszeli szerkesztőségének ma reggeli kör-emailje így foglalkozik a vizes világbajnokság tegnapi megnyitásával:

BUDAPEST LEGFRISSEBB LÁGY ERŐ JÁTÉKA

/Magyarázat: a „lágy erő” – „soft power” – fogalmát anno az amerikai Joseph Nye politológus találta ki. Mindazt, ami nem katonai erő és az államhatalom erőinek egyéb közvetlen kifejtése, azt „puha” vagy „lágy” erőnek nevezte, amibe beleértette Hollywoodtól kezdve az amerikai farmernadrágot./

A teljes szöveg fordítása:

Orbán Viktor abszolút stratéga: ez messze túlterjed a migrációs politikán és belemegy a lágy erő alkalmazásába: kezdve a Budapesten forgatott filmeknek juttatott nagyvonalú adókedvezmény rendszerétől a nagyobb sportesemények megrendezéséig. Miközben fiatal aktivistáknak sikerült megölniük Budapest reményét, hogy 2024-re nyári olimpiát rendezzenek, már túl késő volt ahhoz, hogy megállítsák a 2017-es vizes VB-t, amelyet pénteken nyitottak meg Budapesten rikító nyitóünnepséggel.

E bajnokság 2017 legnagyobb sporteseménye, ahol lesz úszás, műugrás, toronyugrás, szabadtéri úszás, szinkronúszás és vízilabda. Az elkövetkező két hét eseményeinek egyik legnagyobb sztárja – és igényt tartva Magyarország legbefolyásosabb nőjének szerepére – Hosszú Katinka. Multimilliomos, háromszoros olimpiai aranyérmes, aki politikai szakértelmét azzal bizonyítja, hogy a profi úszók globális egyesületét hozzá létre. Vigyázz, Viktor!

/A Politico reggeli „Playbook”-ját a brit Ryan Heath írja, aki Barroso volt bizottsági elnök idején az Európai Bizottság szóvivője volt és előtte a BBC újságírója./

Forrás...

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések