A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A beilleszkedett bevándorlók trükkel csalják el a rendőröket, hogy falkában támadhassanak rájuk – az egykori Franciaországban

Kivételesen kegyetlen és aljas módszerrel harcolnak a rendőrök ellen Franciaországban a külvárosokban élő betolakodó banditák. 
Ami teljesen új: nem egy tényleges konfliktus alakul át rendőrök elleni támadássá, hanem a cél eleve a rendőrök elleni harc. Valamilyen trükkel a bűnözők egyszerűen odacsalják a rendőröket, hogy aztán meg tudják őket támadni. Az elmúlt másfél hónapban hat ilyen támadás volt. És ami szintén megdöbbentő: összesen csak két – nyugodtan mondható – terroristát tudtak elfogni. A hat támadásban egyébként legalább száz bűnöző vett részt – írja az Origó, kényesen ügyelve arra, nehogy nevén nevezze az Európát elárasztó mohamedán sáskákat.

Az egyik francia rendőrségi honlap számolt be arról, hogy a hét elején Roubaix-ben, ahogy írták, az Irakban és a Szíriában szokásos módon támadtak meg rendőröket. Ott úgy szoktak harcolni a – hivatalos kifejezéssel – rendfenntartók ellen, hogy valahol ásnak egy nagy lyukat, beledobálnak éghető holmikat, majd meggyújtják. A rendőrök vagy katonák megérkeznek, a három-négy gyújtogató “fiatal” felugrik a motorjára vagy beülnek a kocsijukba, a rendőrök követik őket, majd egy elhagyatott helyen tízen-húszan várják, és megtámadják őket. Szíriában általában meg is ölik a rendőröket.

Franciaországban – a rendőrszakszervezetek véleménye szerint: legalábbis egyelőre – nem.

Különösebb visszhangot nem váltott ki, de a roubaix-i támadás előtt öt hasonló volt. Az első május 22-én, Dijonban. Éppen a helyiek és a migránsok közötti együttélést ünnepelték, amikor az utcabál végén egy motoros csalt el rendőröket. Kövekkel dobálták meg őket, azok meg elmenekültek.

Május 28-án, Grenoble-ban szintén rendőröket csaltak el és köveztek meg. Akkor sem tudtak senki elfogni. A dijoni támadásról csak a helyi újság számolt be, a grenoble-iról a France 3 közszolgálati televízió is.

Június 6-án Valence-ban kifejezetten fel akarták gyújtani a rendőröket.

Valóságos zavargás volt a város úgynevezett ZSP részén (így rövidítik a külvárosok különösen veszélyes részét, ahol óriási a munkanélküliség, nagy a bűnözés, rossz a közbiztonság [origós ködösítés, természetesen illegálisok és betolakodók lakta no-go zónákról van szó – a szerk.]). Hajnali 3-ig tartott a háború a rendőrökkel, sok kocsit is felgyújtottak. A Le Dauphine libéré beszámolója szerint senkit nem tudtak elfogni. Ott sem.

Június 10-én Clermont-Ferrand-ban szemetesek gyújtottak fel, a Notre Quotidien nevű helyi újság szerint teljesen egyértelműen az volt a bűnözők célja, hogy a rendőröket odacsalják, majd kövekkel megdobálják. Egy 41 éves tűzoltó súlyosan megsérült. Itt sem tudtak senkit elfogni a rendőrök.

Június 21-én Courcouronnes-ban egy régi kórházépület előtt gyújtogattak, majd amint megjöttek a rendőrök, üvegekkel dobálták őket. Itt el tudtak fogni a Le Parisien szerint két “fiatalt”.

Franciaországban egyébként egyre súlyosabb társadalmi probléma, hogy ilyen gátlástalanul merik megtámadni a külvárosokban a rendőröket.

Gérard Collomb belügyminisztertől, a volt szocialista politikustól várják a kékek, hogy csináljon rendet, hogy védje meg őket. Lyoni polgármesterségéhez egyébként nem nagyon kapcsolódnak olyan hírek, hogy különösebben erélyes lett volna – írja az Origo.

Forrás: kuruc.info

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések