Hirdessen itt

200 napra elzártak a világtól négy embert, így teszteli Kína, milyen lenne egy másik bolygón élni

Kína komolyan veszi tervét, miszerint a következő 20 évben embert küld a Holdra. Ezt készítik most elő egy 200 napos kísérlettel.
A világon mindössze három olyan speciális kabin létezik, amellyel akár hónapokig lehet szimulálni az űrutazás emberekre gyakorolt hatását. Az egyik ilyen Kínában van, amelyet egy évre „be is kapcsoltak” – írja a People’s Daily China.

60 napot már eltöltött pár asztronauta-jelölt, később 105 napos teszt is lesz, de most kezdődött a leghosszabb: a Beihang Egyetem négy diplomása 200 napra költözött a Lunar Palace névre keresztelt helyre.

Egy 160 négyzetméteres űrszimulációs kabinról van szó, ide költöztek be több mint fél évre, amit nem lesz egyszerű elviselni, hiszen a külvilágról semmit sem fognak tudni. Ágyas kabinok, közös helyiség és fürdőszoba is van itt, illetve egy hulladékkezelő.

A víz és az ételek újrafelhasználása itt is lehetséges, de ez az első szimulációs kabin, ahol növényekkel és mikroorganizmusokkal is kísérleteznek.

Kína azt tervezi, hogy 2036-ig embert küld a Holdra – ebben Japán megelőzheti –, de más küldetés is akad, 2020-ban ugyanis egy gépet küldenének a Marsra.

Forrás: hvg.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések