A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Világszerte merényletekre szólított fel az Iszlám Állam

Világszerte merényletek elkövetésére szólította fel követőit hétfőn az Iszlám Állam a május végén kezdődött ramadán, a most zajló böjti hónap idején egy olyan hangfelvételen, amelyet állítólag a terrorszervezet készített.
A Telegram közösségi hálózaton terjesztett és az Abi al-Hasszán al-Muhadzsernek, az iszlamisták szóvivőjének tulajdonított felvételen a dzsihadista szervezet az Egyesült Államokban, Európában, Oroszországban, Ausztráliában, Irakban, Szíriában, Iránban és a Fülöp-szigeteken is terrortámadásokra buzdított.

Az üzenet valódiságát nem lehetett független forrásból megerősíteni, de a felvételen megszólaló hang megegyezett egy korábbi felvételen hallhatóval, amelyet szintén az Iszlám Állam szóvivőjének tulajdonítottak.

“Ó Moszulnak, Rakkának és Tal Afarnak oroszlánjai, isten áldja azokat a tiszta kezeket és tündöklő arcokat, rohamozzátok az elutasítókat és a hitehagyottakat, és küzdjetek ellenük egy emberként” – hangoztatta Muhadzser. Az elutasítók elnevezéssel illetik a szunnita terrorszervezet tagjai az iszlám síita ágának követőit.

A szóvivő ekkor az Európában, Amerikában, Oroszországban, Ausztráliában és másutt élő “hittestvérekhez” fordulva arra szólította fel őket, hogy vegyék példaképül az Iszlám Állam harcosait, és cselekedjenek, ahogy ők cselekedtek.

Ne csak olvasd, add is tovább!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések