Hirdessen itt

Véget ért a pizzériai túszdráma. 19 halottat találtak a biztonságiak

A szomáliai biztonsági erők csütörtök hajnalban véget vetettek az éttermi túszdrámának Mogadishuban, az összes támadót megölték, írja az MTI.
A terrorista támadás szerdán késő este érte a Pizza House nevű éttermet. Előbb egy öngyilkos merénylő autóstul felrobbantotta magát a bejárat közelében, majd katonai ruhába öltözött fegyveresek bevették magukat az épületbe, és többtucatnyi embert túszul ejtettek.

Az incidensnek legalább 19 civil esett áldozatul egy rendőrtiszt szerint. A halálos áldozatok között van öt kislány és egy szíriai szakács. A sebesültek száma legalább 26.

Az AP hírügynökség későbbi jelentése szerint a terroristák ellen bevetett biztonsági erők két fegyverest lelőttek, és tíz túszt sikerült kiszabadítaniuk. A támadás elkövetőjeként az al-Shabab szomáliai iszlamista terrorszervezet jelentkezett.

A szomáliai biztonsági erők hajnalban körbevették az épületet, de a sötétség miatt akkor még kockázatosnak tartották az épület megostromlását. Később támadást indítottak, és megölték a maradék öt támadót.

A túlélők beszámoltak arról, hogy hogyan sikerült elbújniuk a terroristák elől, akik fel akartak kutatni minden vendéget az étteremben. Amint megláttak valakit, lőttek rá, mondta az egyik túlélő.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések