A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szombaton is jöhet még újabb zivatarfelhő Debrecen fölé

Pénteken este nagy zuhé csapott le a városra, szombaton hűvösebb idő lesz, s újabb csapadék érkezhet.
A hidegfront mögött hűvös levegő áramlik fölénk, a csúcshőmérséklet mindössze 20 fok körül alakul. Tipikus változékony, tavaszi időben lesz részünk ma.

A felhőátvonulások mellett szombaton csak néhány órás napsütés várható. A nap zömében szemerkélő esőre lehet számítani, dél tájban kiadósabb csapadék érkezhet. Helyenként akár intenzív zivatar is kialakulhat felhőszakadással. Nagy területen viharossá fokozódik az északnyugati szél, a legerősebb széllökések elérik a 60-70 km/órát. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között várható, ami 4-6 fokkal elmarad az ilyenkor szokásos értékektől. Késő estére 12, 15 fokig csökken a hőmérséklet, így aki estére szabadtéri programot tervez, melegen öltözködjön.

Vasárnap már sok napsütés lesz, s csupán gomolyfelhők sorakoznak az égen. Futó zápor elképzelhető. Az északi, északkeleti szelet nagy területen kísérik erős, egy-egy helyen viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 16 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

A hét első felében egyre melegszik az idő, sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet hajnalban 11 és 17, délután 26 körül alakul. Csütörtökre némileg lehül az idő, de csapadék akkor sem várható. A hétvége ismét meleg (30 fok körül) és száraz lesz - írja a dehir.hu.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések