A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szebb és korszerűbb lehet a debreceni atlétikai pálya

A felújításra rendelkezésre áll az összeg, a korszerűsítést a Magyar Atlétika Szövetség költségkeretéből finanszírozhatják.
Szeretné felújíttatni a Gyulai István Atlétikai Stadiont és a futófolyosót a Debreceni Sportcentrum Nonprofit Kft., ennek érdekében kérelemmel fordult a Magyar Atlétikai Szövetséghez.

A fejlesztés során elbontanák az atlétikai pályán meglévő öntött gumiburkolatot,  korszerűsítenék a vízelvezetést, új burkolatot építenének, felújítanák a beépítendő sporteszközöket, korszerűsíthetik a világítást, és felújítanák a futófolyosót.

A szövetség támogatta a kérelmet és betervezte azok közé a sportpályák közé, amik  a létesítményfejlesztési költségkeretből forrást kaphatnak a korszerűsítésre. A beruházáshoz a szükséges összeg a Magyar Olimpiai Bizottság tizenhat kiemelt sportág sportágfejlesztési koncepciója révén áll rendelkezésre. A Magyar Atlétikai Szövetség továbbította döntését az Emberi Erőforrások Minisztériumának, ahol szintén pozitívan fogadták a felvetést.

A támogatási összeg nettó 150 millió forint vissza nem térítendő támogatás, amint a támogatási szerződést aláírták, a felújításhoz szükséges pénzt a korszerűsítésre lehet fordítani.

Az Atlétikai  Stadion  pályáját  és  futófolyosóját  tartalmazó  felülépítmény  a debreceni önkormányzat  tulajdonában van. A debreceni képviselő testület csütörtöki ülésén arról határoz majd, hogy bérbe adja-e a felújított létesítményeket a  Debreceni  Sportcentrum  Nonprofit  Kft-nek, ezzel pedig él az áfavisszaigénylés lehetőségével. Ebben az esetben ugyanis 190 millió forint lenne a bruttó támogatási érték, ha pedig a nettó összegű MASZ-hozzájárulásból újítanák fel a létesítményeket, akkor a teljes  műszaki tartalom megvalósítható a szövetség költségbecslése alapján - írja a dehir.hu.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések