Hirdessen itt

Profi fejvadász módszerekkel keresi az Iszlám Állam a terroristáit Európában

Állítólag már az interneten is keresgélnek a megfelelő személyek után.
Erre figyelmeztet a német szövetségi alkotmányvédelmi hivatal vezetője is egy, „a nyugati demokrácia válaszai az iszlamista terrorizmus fenyegetésére” nevű konferencián. Hans-Georg Maaßen megemlített egy új jelenséget is, miszerint a terrorszervezet fejvadászokkal kerestet potenciális terroristát magának. Ezt úgy kell elképzelni, hogy fiatalokkal felveszik az interneten a kapcsolatot, megpróbálják őket iszlamista propaganda anyagokkal radikalizálni, hogy egy későbbi terrortámadásnál felhasználhassák őket.

Ezt a jelenséget erősítette meg az egyik londoni egyetem professzora is, aki már másfél éve tanulmányozza a hasonló eseteket. Peter Neumann úgy véli, hogy ezt a módszert az Iszlám Állam már régóta használja. A professzor tapasztalatai azt mutatják, hogy a terrorszervezet mentorai egy titkos chat-programban veszik fel a kapcsolatot a delikvenssel, akit ezen keresztül instruálnak, egészen egy tervezett terrortámadás elkövetéséig. Egy biztonságpolitikai szakértő szerint az a legfontosabb, hogy ezeket a kommunikációs csatornákat mihamarabb felszámolják, vagy legalábbis ellenőrizni tudják – írja a bild.de.

A mostani ingyenes csevegő programoknak, mint például a WhatsAppnak is olyan sok felhasználója van, hogy szinte lehetetlen a veszélyes üzenetváltásokat kiszűrni. 

Forrás: Ripost

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések