Hirdessen itt

Nagyon jó hír érkezett: A migránsokat Európába szállító hálózat egyik legfőbb láncszemét iktatta ki az olasz nép

Választási vereséget szenvedett Giusi Nicolini, Lampedusa migránspárti polgármestere. A helyiek kitörő örömmel fogadták az eredményt.
Köszönjük, hogy kiirtották a Lampedusát emésztő rákot”– ez a szöveg áll azokon a graffitiken és falfirkákon, amelyeket ismeretlenek a város több pontján is felfestettek, miután távozott hivatalából a 6000 fős település polgármestere.

Az Olaszországhoz tartozó kis sziget 2015 óta került a hírek fókuszába, amikor a csúcspontját elérő migránsválság idején százezrek keltek át a Földközi-tengeren és érkeztek meg a kis szigetre. Érdemes megemlíteni, hogy az ezt megelőző években is Lampedusa volt a migránsok egyik legnépszerűbb célpontja.

Nicolini végül harmadik helyen végzett a választáson, amelyen egy helyi üzletember, Salvatore “Totó” Martello tudott nyerni, aki úgy nyilatkozott, hogy ki nem állhatom, hogy mindenhol migránshordákat látok”.

Az előző, migránspárti vezetés alatt a sziget az Afrikából érkező migránsok legkedveltebb úti célja lett. A szigeten egy 700 fős befogadóállomás működik, ám a legtöbb, érkező migránst napokon belül tovább szállítják Szicíliába vagy Olaszország szárazföldi részére. A szigeten így óriási az átmenőforgalom.

Nicolini a nyitott határok és a korlátlan befogadás híve volt. Az UNESCO ki is tüntette a Béke-díjjal.

A polgármestert tavaly novemberben Barack Obama akkor még elnöki minőségben vendégül is látta Fehér Házban, ahol Matteo Renzi azóta megbukott olasz kormányfő mellett foglalhatott helyet.

Egyes olasz lapok szerint Nicolini aláírt egy megállapodást a Soros György által finanszírozott és irányított Nyitott Társadalom Alapítvánnyal. A szerződés szerint az alapítvány segített volna a városvezetésnek, hogy még több migránst tudjanak befogadni. Mivel a szigeten a tömegével érkező migránsok miatt szinte folyamatosan szükségállapot van, Soros alapítványa felajánlotta, hogy szakembereket küldd oda a helyzet kezelésére. Az alapítvány “humanitárius” és “kulturális” tevékenységet is végzett a migránsok körében.

A szerződés szerint Soros alapítványa közvetlenül nem küldött pénzt a városvezetésnek, a kifizetések az alapítványon keresztül történtek.

Forrás: 888.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések