A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nagy Imrére és mártírtársaira emlékeztek Debrecenben - videóval

Az 1956-os forradalom miniszterelnöke, Nagy Imre és mártírtársai kivégzésének 59-edik, valamint újratemetésük 28-adik évfordulója koszorúzásokat tartott Debrecenben az önkormányzat és a Nagy Imre Társaság megyei szervezete.
A Himnusz hangjaival kezdődött a városi megemlékezéssorozat a Kossuth utcán, az 1958-ban kivégzett Nagy Imre emléktáblájánál. Erdélyi Márta, a Nagy Imre Társaság megyei elnöke beszédében úgy fogalmazott: 1956-ban a meg nem alkuvó miniszterelnök, Nagy Imre lett a reményember - írja a dehir.hu.

- Mi azt tiszteljük benne, hogy életét is feláldozta a szabadság-eszme oltárán. Példát adott, hogy nem kell tűrnünk a zsarnokság hatalmát – mondta.

A megemlékezés végén az önkormányzat, a fegyveres testületek, a pártok és a társadalmi szervezetek képviselői helyezték el koszorúikat Nagy Imre mártír miniszterelnök emléktáblájánál.

A Péterfia utcán, Nagy Imre személyi titkára, Szilágyi József emléktáblájánál Oláh László, a Nagy Imre Társaság tagja mondott beszédet. Az 1958-ban kivégzett Szilágyi József szavait idézve elevenítette fel azokat a napokat, amikor az 56-os események forradalomból Magyarország szabadságharcává váltak.

- A helyzet válságosra fordulását maguk a szovjetek provokálták azzal, hogy szovjet tankok százával lépték át a magyar határt, azaz nyíltan beavatkoztak Magyarország belügyeibe – közölte Oláh László.

A megemlékezés végén a résztvevők megkoszorúzták a debreceni születésű Szilágyi József emléktábláját.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések