A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Most kaptuk a hírt: terroristák támadtak meg egy nyaralóhelyet, túszokat ejtettek

Fegyveres terroristák rohanták meg a népszerű nyaralóhelyet és túszokat is ejtettek.
Támadás ért Maliban egy luxus üdülőhelyet vasárnap – adta hírül az afrikai ország belbiztonsági minisztériumának szóvivője. Elmondása szerint fegyveresek rontottak az üdülőtelepre, és a harc még nem ért véget. Egyes hírforrások szerint a terroristák túszokat is ejtettek.

Az üdülő Bamako mellett van, és kedvelt nyugati turisták körében. Az AFP francia hírügynökség szem- és fültanúkra hivatkozva azt jelentette, hogy füst gomolyog és lövéseket hallani a helyszínen, amelyhez Mali katonákat vezényelt. Az AFP szerint csatlakoztak hozzájuk az országban állomásozó francia antidzsihadista erők is.

Este azt közölték, hogy legalább két ember életét vesztette a támadásban, többen pedig megsérültek. A katonai alakulatok eddig 32 vendéget menekítettek ki.

A szóvivő szerint három-négy terroristával van dolguk, akik dzsihadisták. Azt is elmondta, hogy bár túszokat szedtek, semmilyen követeléssel sem álltak elő eddig.

(kép illusztráció)

Forrás: ripost.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések